V. Blinkevičiūtė paaiškino, kodėl M. Sinkevičius įrašytas į LSDP kandidatų sąrašą: jis yra nenuteistas

2024 m. birželio 15 d. 13:33
Papildyta
Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė sako, kad pirmos instancijos teismo sprendimo sulaukęs Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius buvo įrašytas į Seimo kandidatų sąrašą, nes tokia yra partiečių valia.
Daugiau nuotraukų (3)
„Viskas tvarkoje – yra mūsų partijos konferencija, partijos konferencija priėmė tokį sprendimą, įvertinus partijos reitingavimą, kur Mindaugas buvo išreitinguotas į pirmąją vietą. Dabar jis yra paskutinėje vietoje – 141“, – Šventojoje po LSDP konferencijos žurnalistams sakė V. Blinkevičiūtė.
„Mindaugas yra nenuteistas. Todėl nenuteistas žmogus turi teisę dalyvauti ir būti mūsų partijos sąraše. Viskas“, – nedaugžodžiavo ji.
Anksčiau būsimu premjeru įvardijamas Jonavos meras M. Sinkevičius LSDP narių buvo išreitinguotas pirmuoju numeriu kandidatų sąraše. Tačiau politikas sulaukė teismo sprendimo ir buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo, turto pasisavinimo.
Po pirmos instancijos teismo sprendimo LSDP lyderė patikino, kad M. Sinkevičiaus nebus partijos kandidatų į Seimą sąraše.
Klausiama, ar šeštadienį priimti socialdemokratų sprendimai rodo, jog partijos nariai neįsiklauso į politinės jėgos vadovės poziciją, V. Blinkevičiūtė su tokia pozicija nesutiko.
„Visiškai ne taip reikia suprasti. Aš tik noriu labai aiškiai pasakyti – mūsų socialdemokratų partija nėra, nebuvo ir tikiuosi niekada nebus vieno asmens partija. Tame yra mūsų, socialdemokratų, stiprybė. Tik tame, kada partijos pirmininkė girdi ir įsiklauso į partiečių nuomonę. Čia yra jėga, čia yra stiprybė, čia nėra diktatūros“, – kartojo ji.
„Tokia yra mūsų partijos valia ir aš ją vykdau“, – pridūrė europarlamentarė.
V. Blinkevičiūtė taip pat nemano, jog M. Sinkevičiaus skandalas gali pakenkti partijai artėjančiuose Seimo rinkimuose.
„Nemanau. Kaip gyvenimo išmintis sako – neteiskime ir nebūsime teisiami. Iš tikrųjų, nėra priimto galutinio sprendimo. Todėl partijos bičiuliai pasakė, kad jis nebus priekyje sąrašo, jis bus 141. Tai paliekant jam tą galimybę, kuri išreikšta partijos bičiulių, jis pasitikrins, ar Lietuvos žmonės juo tiki ir pasitiki, ar ne“, – kalbėjo politikė.
„Tikiu Lietuvos žmonėmis. Taip pat tikiu ir Mindaugu, nes jis yra nenuteistas“, – apibendrino ji.
R. Duchnevič nemano, kad M. Sinkevičiaus skandalas gali pakenkti partijai Seimo rinkimuose
Savo ruožtu LSDP rinkimų štabo vadovas, Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič antrino partijos pirmininkei ir tikino, jog sprendimą dėl M. Sinkevičiaus priėmė visa politinė bendruomenė.
„Buvo tikrai daug diskusijų. Mes diskutavome šiandien nuo pat ryto prezidiume, buvo daug išsakyta svarių argumentų. Mes turime savo statutą ir procesinius dokumentus. Ir laikomės sprendimo, kokį priėmė partijos konferencija“, – kalbėjo politikas.
Jis taip pat nesutiko su mintimi, jog M. Sinkevičiaus byla ir besitęsiantis skandalas gali pakenkti partijai, siekiant pergalės Seimo rinkimuose.
„Dabar sunku konstatuoti, kas gali padėti, kas gali pakenkti. Aš nematau, kad ši situacija galėtų mums pakenkti rinkimuose“, – pridūrė R. Duchnevič.
ELTA primena, kad gegužės 27 dieną Kauno apygardos teismas Jonavos merą M. Sinkevičių pripažino kaltu byloje dėl piktnaudžiavimo tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis.
Politikas nuteistas dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu, turto pasisavinimo, jam skirta 12,5 tūkst. eurų bauda, trejiems metams atimta galimybę dirbti valstybės tarnyboje. Meras savo kaltės nepripažino. Penktadienį politikas apskundė pirmos instancijos teismo sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.