Socialdemokratų sąraše į Seimą – ir L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė, ir M. Sinkevičius: patvirtintas kandidatų eiliškumas

2024 m. birželio 15 d. 12:47
Papildyta
Šeštadienį Šventojoje posėdžiavusi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) konferencija patvirtino kandidatų į Seimą sąrašą. Jo lyderė – partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė.
Daugiau nuotraukų (24)
Penketuke – buvęs partijos lyderis Gintautas Paluckas, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė, darbą Europos Parlamente baigiantis Juozas Olekas bei Seimo narė Rasa Budbergytė. Paskutiniu numeriu sąraše įrašytas ir iš partijos pasitraukęs Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius.
V. Blinkevičiūtė ir J. Olekas rinkimuose dalyvaus tik daugiamandatėje apygardoje. G. Paluckas, kaip ir prieš ketverius metus, kels savo kandidatūrą Utenos vienmandatėje apygardoje, I. Ruginienė – sostinės Naujininkų-Rasų apygardoje, R. Budbergytė – Šeškinės-Šnipiškių apygardoje.
Toliau sąraše – Seimo nariai Eugenijus Sabutis, Dovilė Šakalienė, Marijampolės miesto tarybos narys Tadas Prajara, parlamentarė Orinta Leiputė, Vilniaus rajono savivaldybės narys Ruslanas Baranovas.
Tarp kandidatų į parlamentą – ir olimpietė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė. Ji daugiamandatės apygardos sąraše įrašyta 11 numeriu.
Po jos – buvęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Prienų rajono vicemerė Jūratė Zailskienė, Seimo narys Linas Jonauskas, Kauno rajono vicemerė Raminta Popovienė, Seimo narys Algirdas Sysas, Ukmergės socialdemokratė Indrė Kižienė, parlamentaras Julius Sabatauskas, Giedrius Drukteinis, Tadas Vinokuras.
Toliau už pirmojo dvidešimtuko – keletas Seimo narių. 25 numeriu kandidatuos Matas Skamarakas, 30 – Kęstutis Vilkauskas, 40 – Tomas Bičiūnas. Tiesa, sąraše neliko ir kai kurių kadenciją Seime baigiančių parlamentarų – Liudo Jonaičio, Vidmanto Kanopos.
ELTA primena, kad šeštadienį Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) nariai konferencijoje patvirtino Seimo rinkimų programą bei kandidatus į parlamentą.
Anksčiau būsimu premjeru įvardijamas Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius LSDP narių buvo išreitinguotas pirmuoju numeriu kandidatų sąraše. Tačiau politikas sulaukė nepalankaus teismo sprendimo ir buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo, turto pasisavinimo. Po pirmos instancijos teismo sprendimo LSDP lyderė Vilija Blinkevičiūtė patikino, kad M. Sinkevičiaus nebus partijos kandidatų į Seimą sąraše.
Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 13 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.