Teismas nagrinės bylą, kurioje vyras kaltinamas galimu šaukimo į privalomąją karo tarnybą vengimu dėl religinių įsitikinimų

Kauno apylinkės teismas praneša, kad Kauno rūmuose bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje vyras kaltinamas dėl šaukimo į privalomąją karo tarnybą vengimo.

Kariai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kariai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kariai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kariai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kariai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kariai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 10, 2024, 4:17 PM

Teismo duomenimis, vyras, būdamas įrašytas į karo prievolininkų sąrašą ir tris kartus baustas administracine tvarka dėl karo prievolininkų pareigų nevykdymo, vengė privalomosios karo tarnybos.

Asmuo kaltinamas, kad turėdamas pareigą atvykti, susisiekti ir pateikti reikalingus dokumentus, reikalingus karo prievolei administruoti, be jokių pateisinamų priežasčių vengė šaukimo į privalomąją karo tarnybą ir nepristatė jokių dokumentų.

Ikiteisminio tyrimo metu kaltinamasis pripažino dėl jam inkriminuojamos nusikalstamos veikos ir nurodė, kad privalomosios karo tarnybos vengia dėl savo religinių įsitikinimų.

Asmens įsitikinimu, jis negali atlikti privalomosios karo tarnybos ir laikyti ginklo dėl savo suverenaus tikėjimo – privalomosios karo tarnybos atlikimas pažeistų jo teisę į laisvę bei asmeninę žmogaus neliečiamybę.

Pirmasis šios bylos teisiamasis posėdis vyks birželio 25 dieną.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.