Viceministrą E. Meilūną siūloma skirti ambasadoriumi Kanadoje

Užsienio reikalų viceministrą Egidijų Meilūną siūloma skirti Lietuvos ambasadoriumi Kanadoje. Diplomatą taip pat ketinama skirti nuolatiniu atstovu prie Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos.

 Užsienio reikalų viceministrą Egidijų Meilūną siūloma skirti Lietuvos ambasadoriumi Kanadoje. <br> J.Elinsko (ELTA) nuotr.
 Užsienio reikalų viceministrą Egidijų Meilūną siūloma skirti Lietuvos ambasadoriumi Kanadoje. <br> J.Elinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2024, 2:57 PM

Kaip numatoma pirmadienį registruotame Vyriausybės nutarimo projekte, ambasadoriaus pareigas E. Meilūnas pradėtų eiti nuo šių metų gruodžio 9 d.

Vyriausybė jau anksčiau priėmė sprendimą dėl dabartinio ambasadoriaus Kanadoje Dariaus Skusevičiaus atšaukimo – jis darbą atstovybėje baigs lapkričio 28 d.

Šiuo metu E. Meilūnas Užsienio reikalų ministerijoje (URM) kuruoja Lietuvos politikos Jungtinėse Tautose (JT), Europos Taryboje ir kituose daugiašaliuose formatuose klausimus, taip pat yra atsakingas už saugumo politikos formavimo ir įgyvendinimo, transatlantinio bendradarbiavimo plėtojimą. Viceministro veiklos sritys aprėpia ir santykius su Artimųjų Rytų, Lotynų Amerikos ir Afrikos, Azijos ir Okeanijos valstybėmis ir pan.

Prieš darbą viceministro poste E. Meilūnas ėjo ambasadoriaus Airijoje, Indonezijoje, Malaizijoje, Singapūre, Naujojoje Zelandijoje, Australijoje pareigas.

Lietuvos Respublikos diplomatinį atstovą užsienio valstybėje, gavus tos šalies sutikimą priimti (agremaną) ir iš anksto apsvarsčius kandidatūrą Seimo Užsienio reikalų komitete, Vyriausybės teikimu skiria prezidentas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.