V. Čmilytė-Nielsen įvertino buvusio kanclerio M. Gelbūdos kreipimąsi į teismą: jo nurodomos priežastys neatitinka realybės

Pavasarį iš Seimo kanclerio pareigų atleistam Modestui Gelbūdai apskundus parlamentarų sprendimą teismui, parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen akcentuoja, kad jo nurodomos priežastys neatitinka realybės.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2024, 3:27 PM

„Visus argumentus viešai ne kartą pateikiau prieš balsavimą dėl atleidimo, neturiu ką pridurti. Viešai nurodomos atleidimo priežastys visiškai neatitinka realybės“, – Eltai teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Iš Seimo kanclerio pareigų atleistas M. Gelbūda apskundė parlamentarų sprendimą teismui. Apie tai portalui lrytas.lt patvirtino Seimo kanceliarija.

Kaip skelbia portalas, buvęs Seimo kanceliarijos vadovas kreipėsi į administracinį teismą ir siekia, kad Seimo nutarimas, kuriuo jis buvo atleistas iš pareigų, būtų pripažintas neteisėtu.

Kaip naujienų portalui lrytas.lt nurodė Seimo kanceliarija, M. Gelbūda skunde teigia, jog jis esą buvo atleistas nesilaikant Valstybės tarnybos įstatymo nuostatų. Tačiau buvusio kanclerio nuomone, jis esą neturėjo realios galimybės Seimui pateikti savo paaiškinimų bei atsikirsti į politikų argumentus.

M. Gelbūda taip pat įsitikinęs, kad balsavimas dėl jo atleidimo turėjo būti atviras, rašoma portale.

ELTA primena, kad kovo 21 d. Seimas slaptu balsavimu nutarė atleisti iš pareigų parlamento kanclerį M. Gelbūdą.

Seimo kanceliarijos vadovui buvo priekaištaujama dėl neefektyvaus darbo organizavimo, parlamentarai yra gavę nusiskundimų dėl atlyginimo diferencijavimo komitetų biurų darbuotojams.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.