URM plečia grįžtantiesiems į Lietuvą aktualios informacijos sklaidą

Užsienio reikalų ministerija (URM), atliekanti diasporos politikos koordinavimo funkciją, plečia informacijos, skirtos Lietuvos piliečiams gyvenantiems užsienyje ir planuojantiems grįžti, atvykti ar jau grįžusiems į Lietuvą, pasiekiamumą.

Užsienio reikalų ministerija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Užsienio reikalų ministerija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-29 08:34

„Lengvai prieinamos ir suprantamos informacijos grįžtantiesiems užtikrinimas neatsiejamas nuo sklandaus grįžtančiųjų įsitraukimo į Lietuvos visuomenę. „Grįžtu LT“ projektu siekiama, kad planuojantieji sugrįžti vienoje vietoje galėtų rasti atsakymus į kylančius klausimus“, – teigia užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Kaip nurodoma URM pranešime, nuo šiol ministerija komunikaciją apie grįžimo į Lietuvą aktualijas, organizuojamus renginius vykdo ir kitą aktualią informaciją planuojantiesiems ar dar tik svarstantiesiems grįžti į Lietuvą teikia ir per socialinius tinklus – „Grįžtu LT“ „Facebook“ ir „LinkedIn“ paskyras.

Taip pat primenama, kad vieno langelio principu svarbiausiais su grįžimu ar atvykimu į Lietuvą gyventi, studijuoti, dirbti, verslo kūrimo, socialinės paramos, sveikatos apsaugos ir kitais susijusiais aktualiais klausimais konsultuojama ir internetinio pokalbio būdu atnaujintoje interneto svetainėje www.griztu.lt.

Informacija interneto svetainėje suskirstyta ir pateikiama pagal klausimus, kuriuos dažniausiai užduoda besikreipiantys į „Grįžtu LT“ konsultacijų centrą.

URM užsakymu 2023 m. atliktos Lietuvos diasporos apklausos duomenimis, net 73 proc. diasporos atstovų, planuojančių kada nors grįžti į Lietuvą, nurodė tokio informacijos kanalo reikalingumą.

ELTA primena, kad teikti informaciją grįžimo į Lietuvą klausimais URM specialioje interneto svetainėje, telefonu ir elektroniniu paštu pradėjo teikti šių metų sausį. Iki tol informacijos grįžtantiesiems į Lietuvą teikimą ministerija organizavo per Migracijos informacijos centrą „Renkuosi Lietuvą“.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.