Pirmu numeriu į EP rinkimus įsirašiusi Ž. Pinskuvienė gąsdina rinkėjus A. Kubiliumi ir R. Juknevičiene

2024 m. gegužės 29 d. 10:11
„Jeigu pati nekandidatuočiau, Lietuvos žmonėms pasiūlyčiau iš viso nerinkti žmonių, kurie Europos Parlamente išbuvo bent dvi kadencijas – arba jie turi duoti labai, labai aiškią ataskaitą, ką jie per 10 metų padarė, kad situacija iš esmės keistųsi“, – rėžė Širvintų rajono merė, Regionų partijos vicepirmininkė Živilė Pinskuvienė.
Daugiau nuotraukų (8)
„Lietuvos ryto“ televizijos laidoje Ž.Pinskuvienė aptarė prezidento rinkimus, ko Regionų partija tikisi iš perrinkto prezidento Gitano Nausėdos, kurį parėmė kampanijos pradžioje, ir kodėl merė nenori, kad konservatoriai laimėtų EP rinkimus.
Mato pokyčius
Pradėjus aiškėti pirmosioms prezidento rinkimų kandidatų pavardėms, Lietuvos regionų partija paskelbė remianti Kazlų Rūdos mero Manto Varaškos kandidatūrą. Kurį laiką kartu važinėję po regionus ir pristatinėję kandidatą, galiausiai paskelbė, kad M.Varaškos ir Regionų partijos keliai išsiskyrė.
Vėliau Regionų partija nurodė prezidento rinkimuose remianti G.Nausėdą, padėjo šalies vadovui rinkti parašus, agitavo už jį balsuoti, o sekmadienį, G.Nausėdai išplėšus pergalę, partijos lyderius Pinskus buvo galima išvysti besišildančius prezidento pergalės spinduliuose.
Paklausta, kaip atrodys tolesnė Regionų partijos partnerystė su prezientu, Ž.Pinskuvienė nurodė, kad labai svarbūs bus EP ir Seimo rinkimai.
„Turime suprasti, ir tikriausiai visi Lietuvos žmonės supranta – ką prezidentas gali padaryti, jeigu jis neturi Seime valdančiosios daugumos palaikymo? Šiuos penkerius metus matėme, kad prezidento norai yra dideli ir geri, bet konservatorių, Laisvės partijos pozicijos visiškai skiriasi. Be galo sunku buvo prezidentui.
Lietuva gali didžiuotis, kad turbūt pirmą kartą dalyvavęs politikoje prezidentas G.Nausėda taip diplomatiškai atlaikė tuos penkerius metus.
Ir šiandien labai aiškiai matosi, kad prezidentas rudenį mato stiprius pokyčius, kad jis nori turėti Seime partijas, kurios tikrai yra (nusiteikusios, – aut.past.) programomis, darbais ar siekiais vardan Lietuvos žmonių dirbti kartu. Visiems bus paprasčiau ir lengviau.
Visada bus pasiektas rezultatas, nes tarpusavyje bus dialogas, nes matymas yra vienodas“, – laidos metu kalbėjo Širvintų rajono merė.
Ragino nerinkti
Artimiausias Regionų partijos, kaip ir daugumos kitų politinių jėgų tikslas – Europos Parlamento rinkimai.
Pati pirmuoju numeriu Regionų partijos EP sąraše įrašyta Ž.Pinskuvienė pasakoja jaučianti gyventojų palaikymą, tačiau svarbiausia, anot jos – kad žmonės iš tiesų ateitų į rinkimus.
„Daug važiuojame per Lietuvą, daug kalbamės su žmonėmis, tik mes bandome žmonėms paaiškinti ir pasakyti, kad vien tik žodžio „palaikome“, „pritariame“, „mes jus suprantame“ neužtenka.
Reikia gyvai ateiti į rinkimus ir balsuoti. Matome, kad konservatorių partijos elektoratas yra stabilus, aktyvus, ir visiškai nežiūrint, koks yra oras, ar prie ežero norisi važiuoti, ar grilį pasikepti, jie vis tiek prieš tai nueina į rinkimus. Turime suaktyvinti Lietuvos žmones, kad jie ateitų ir balsuotų, nes gali atsitikti ir staigmenų.
Turime suprasti ir kitą dalyką – kad finansiniai pajėgumai irgi daug ką reiškia. Mes, matydami vien tik kiek konservatorių partija per GPM susirenka lėšų, kiek jie gali skirti reklamai, užsakomiesiems straipsniams ir savęs parodymui – tai irgi daug reiškia.
Kartais žmonės pamiršta tuos darbus, kas ką sakė ir kas ką darė, ir lieka tas paskutinis vaizdas likęs gražiose nuotraukose ar gražiuose užsakomuosiuose straipsniuose“, – kalbėjo Ž.Pinskuvienė.
Mažas aktyvumas, tęsė Širvintų rajono merė, gali reikšti tai, kad į EP bus perrinkti konservatoriai Andrius Kubilius ir Rasa Juknevičienė.
„Kaip žmonėms įrodyti ir paaiškinti, kad žmonės turi ateiti ir dalyvauti rinkimuose. Gali būti toks visiškai nemalonus atvejis, kai gali elementariai žmonės neateiti, nebalsuoti, o konservatorių elektoratas ateis ir jie prabalsuos, ir mes vėl A.Kubilių, R.Juknevičienę matysime EP.
Gal ne veltui, jei gerai prisimenu, krašto apsaugos ministras yra pasakęs, kad „duodu ranką nukirsti, mes šiuos rinkimus laimėsime“. Jeigu Lietuvos žmonės nori, kad toliau jiems atstovautų A.Kubilius, reiškia, kad mus, Regionų partiją, palaikantys žmonės neateis į rinkimus, bet konservatoriai tikrai ateis ir už juos prabalsuoti“, – dėstė ji.
Ž.Pinskuvienė kvietė rinkėjus nelikti abejingais, nes, anot jos, nuo EP labai daug priklauso ir tai, kaip gyvensime Lietuvoje.
„Kreipiuosi į Lietuvos žmones ir sakau – ateikit ir balsuokit. Neateisit jūs, nuspręs kiti, ir mes vėl matysime A.Kubilių. O ką jis ten EP darė aš nežinau. Ar jūs geriau nuo to gyvenat? Ar kas nors pasikeitė? Ar lengviau patenkate pas daktarus? Ar mūsų pensija didesnė? Ar ūkininkų išmokos suvienodintos?
Jei būtų mano valia, jeigu pati nekandidatuočiau, Lietuvos žmonėms pasiūlyčiau iš viso nerinkti žmonių, kurie EP išbuvo bent dvi kadencijas – arba jie turi duoti labai, labai aiškią ataskaitą, ką jie per 10 metų padarė, kad situacija iš esmės keistųsi“, – nurodė Ž.Pinskuvienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.