Paskelbtas konkursas LRT etikos kontrolieriaus pareigoms užimti

LRT taryba paskelbė viešą konkursą eiti etikos kontrolieriaus pareigas. Pretendentai dokumentus gali pateikti iki birželio 22 dienos.

LRT<br>V.Skaraičio nuotr.
LRT<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-29 14:46

Kaip nurodoma pranešime, pretenduoti į šias pareigas gali Lietuvos piliečiai, įgiję humanitarinių ar socialinių mokslų krypties magistro kvalifikacinį laipsnį arba jam prilygintą aukštojo mokslo kvalifikaciją, turintys ne mažesnę kaip 10 metų darbo pagal įgytą specialybę patirtį, būti nepriekaištingos reputacijos, kaip nustatyta Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatyme bei atitinkantys kitus konkurso apraše nustatytus reikalavimus.

Vykdant pretendentų atranką, bus vertinama darbo patirtis, asmeninės savybės, organizaciniai gebėjimai ir žinios, svarbios Etikos kontrolieriaus funkcijoms vykdyti, bei motyvacija.

LRT etikos kontrolierių į pareigas skiria ir iš pareigų atleidžia Taryba. Tarybos sprendimas dėl Etikos kontrolieriaus skyrimo ir atleidimo yra priimamas LRT įstatymo, Įstatų ir Tarybos reglamento nustatyta tvarka.

Etikos kontrolierius prižiūri, kaip LRT žurnalistai laikosi LRT žurnalistų etikos kodekse nustatytų profesinės etikos taisyklių bei principų, skatina laikytis profesinės etikos, pagal savo kompetencijas nagrinėja ir rengia atsakymus į asmenų skundus dėl žurnalistikos etikos taisyklių pažeidimo.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.