Kovą su sunkia liga pralaimėjo Vilniaus dailės akademijos prorektorė studijoms dr. Ieva Pleikienė

Vilniaus dailės akademijos bendruomenė neteko prorektorės studijoms dr. Ievos Pleikienės. Pralaimėjusi kovą su sunkia liga mirė prorektorė studijoms dr. Ieva Pleikienė. Jai buvo 52 metai.

Dr. Ieva Pleikienė<br> Vilniaus dailės akademijos nuotr.
Dr. Ieva Pleikienė<br> Vilniaus dailės akademijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2024, 12:10 AM

„Prorektorė buvo tikras Akademijos žmogus, nuoširdžiai ir sąžiningai dirbęs savo Alma Mater. Jos nenuilstamos energijos užteko ne tik sklandaus studijų proceso užtikrinimui.

Ji puikiai atstovavo Akademiją meno ir mokslo srityse Lietuvoje ir tarptautiniuose renginiuose. Jai rūpėjo kiekvienas VDA bendruomenės žmogus. Mums nepaprastai jos truks“, – sako Vilniaus dailės akademijos rektorė prof. Ieva Skauronė.

Ieva Pleikienė buvo dailėtyrininkė, kurios mokslinio darbo sritis: XX a. II pusės Lietuvos vaizduojamasis menas. Ji tyrinėjo sovietmečio Lietuvos meną, domėjosi grafika, tradiciniais ir šiuolaikiniais jos kūrybos būdais, marginaliniais dailės reiškiniais.

Pagrindinis motto – kuo autentiškiau atskleisti tiriamus reiškinius ir asmenybes. Informaciją apie atsisveikinimą su a.a. Ieva Pleikiene skelbsime www.vda.lt

 

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.