G. Nausėda: šiuo metu galiojanti ambasadorių skyrimo tvarka turėtų išlikti ir ateityje

Prezidentas Gitanas Nausėda abejoja, ar būtina keisti ambasadorių skyrimo tvarką. Pasak jo, šiuo metu nėra problemų ar klausimų atsakingoms institucijoms skiriant Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovus.

Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 23, 2024, 1:11 PM

„Ambasadorių skyrimo politikos principai yra nustatyti. Nemanau, kad juos reikia kaitalioti. Kartais vieno ar dviejų ambasadorių nepaskyrimas sąmoningai išpučiamas iki neregėto dydžio. Tai padaroma didžiule problema. Nežinau, kodėl dabar, pavyzdžiui, problema tokia pačia nepadaroma tai, kad mes vis dar neturime kandidato į švietimo ministrus. Užduokime sau tokį klausimą“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė prezidentas, pridurdamas, kad šiuo metu galiojanti ambasadorių skyrimo tvarka turėtų išlikti ir ateityje. „Aš manau, kad ta procedūra liks tokia pati, ji leido mums susitarti praktiškai dėl visų ambasadorių pavardžių. Šiuo metu jokių klausimų ir jokių problemų šioje srityje nėra“, – teigė G. Nausėda.

Šių metų vasario mėnesį grupė Seimo narių registravo Diplomatinės tarnybos įstatymo pataisas, kuriomis siekiama aiškiau reglamentuoti ambasadorių skyrimo tvarką.

ELTA primena, kad poreikis tobulinti Diplomatinės tarnybos įstatymą atsirado po to, kai įsiplieskė keletą mėnesių besitęsę ginčai tarp URM ir Prezidentūros. Institucijos susivaidijo dėl to, kas yra kaltas, jog strateginės partnerės Lenkijos sostinėje Lietuva neturi ambasadoriaus.

Šalies vadovo Gitano Nausėdos vyriausioji patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgirytė yra sukritikavusi Diplomatinės tarnybos įstatymo pataisas. Pasak jos, Seime įregistruotos pataisos dėl ambasadorių skyrimo tvarkos gali apriboti prezidento galias.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.