Balsuoti atvykęs Valdas Adamkus aiškiai leido suprasti, kurį kandidatą pasirinko

2024 m. gegužės 23 d. 10:47
Paskutinę išankstinio balsavimo dieną savo balsą atiduoti atvyko kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus. Nors jis konkrečiai neįvardijo, kieno – perrinkimo siekiančio šalies vadovo Gitano Nausėdos ar premjerės Ingridos Šimonytės – pavardę pažymėjo rinkiminiame biuletenyje, V.Adamkus pasisakė už tęstinumą.
Daugiau nuotraukų (14)
„(Pasirinkau) kandidatą, kuris pratęs mūsų valstybės gerovės politiką, ypatingai užsienio politiką šiame sumaišties pasaulyje. Aš manau, kad tęstinumas yra būtinas. Iki šiol Lietuvos užsienio politika buvo ta, kuri buvo ne tik stebėtoja, bet aktyvi dalyvė.
Aš, norėdamas, kad ta užsienio politika tęstųsi, balsavau už tą žmogų, kuris iki šiol buvo atsakingas už tą politiką“, – savo pasirinkimą net neįvardydamas pavardės gana aiškiai apibūdino V.Adamkus.
Kadenciją baigęs prezidentas nenorėjo leistis į kalbas, ką po rudenį vyksiančių Seimo rinkimų matytų kaip naująjį šalies ministrą pirmininką.
„Čia, manau, paliksime ir prezidentui, ir tautai pasirinkti. Aš nenoriu jokių spėliojimų daryti“, – nukirto jis.
Rinkėjai ketvirtadienį balsuoti dar galės iki pat 20 val. vakaro visose 60 savivaldybių, nepriklausomai nuo to, kur yra deklaravę gyvenamąją vietą.
Ketvirtadienį savo balsą atiduoti ketina ir abu kandidatai į prezidentus – dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda ir premjerė Ingrida Šimonytė.
VRK duomenimis, per dvi pirmąsias išankstinio balsavimo dienas antrajame prezidento rinkimų ture iš viso balsavo 103,5 tūkst. rinkėjų. Tai yra 4,31 procento nuo bendro visų rinkėjų skaičiaus.
Aktyviausiai savo valią reiškė Neringos savivaldybės gyventojai, vangiausiai – Šalčininkų rajono rinkėjai.
Prezidento rinkimai vyks sekmadienį.
Valdas AdamkusRinkimaiBalsavimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.