Rinkimų dieną pastebėjote, kad asmens tapatybės dokumentas – nebegaliojantis? VRK primena, ką daryti tokiu atveju

2024 m. gegužės 11 d. 16:24
Lrytas.lt
Jau sekmadienį visos šalies gyventojų laukia pagrindinė Lietuvos prezidento rinkimų diena – tie, kurie savo balso nespėjo atiduoti išankstinio balsavimo metu, kviečiami tokios progos nepraleisti ir dabar. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kokius dokumentus reikėtų turėti balsuoti einantiems gyventojams
Daugiau nuotraukų (1)
Primename, kad svarbiausias rinkėjo dokumentas einant balsuoti yra asmens tapatybės dokumentas: pasas arba asmens tapatybės kortelė. Taip pat tinka ir kiti Lietuvos Respublikoje išduoti dokumentai, kuriuose yra rinkėjo nuotrauka ir asmens kodas: vairuotojo pažymėjimas, diplomatinis pasas ir pan.
„Jeigu prieš pat balsavimą rinkėjas pastebi, kad jo asmens dokumento galiojimas pasibaigė, nieko baisaus – balsuoti jis vis tiek gali, kadangi rinkėjų sąraše rinkėjai surandami pagal jų asmens kodą.
Tokiu atveju, jei rinkėjo asmens dokumentas yra pasibaigęs ilgiau kaip metus, jam atvykus į balsavimo vietą reikės užpildyti papildomą dokumento formą ir truputėlį luktelti, kad būtų įtrauktas į rinkėjų sąrašą. Kai tik rinkimų komisija užbaigs šį formalumą, jam bus išduoti balsavimo biuleteniai ir rinkėjas galės balsuoti“, – primena VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.