Paskelbė vaizdo įrašą, kaip sulaiko įtariamus L. Volkovo užpuolikus: vyko speciali operacija

Penktadienį Lietuvoje diskutuojant, ar tikrai prezidentas Gitanas Nausėda turėjo paskelbti informaciją apie tai, kad Lenkijos teisėsauga sulaikė įtariamuosius Rusijos opozicionieriaus Leonido Volkovo sumušimu, lenkų pareigūnai socialiniame tinkle „X“ paskelbė vaizdo įrašą iš operacijos. Jame užfiksuota, kaip Lenkijos pareigūnai vykdo operaciją – tiesa, dalis vaizdo uždengta, tačiau iš matomos dalies galima susidaryti įspūdį, kaip vyko įtariamųjų sulaikymas.

Vaizdo įraše užfiksuota, kaip Lenkijos pareigūnai vykdo operaciją.<br>lrytas.lt koliažas. 
Vaizdo įraše užfiksuota, kaip Lenkijos pareigūnai vykdo operaciją.<br>lrytas.lt koliažas. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2024, 4:45 PM, atnaujinta Apr 19, 2024, 5:13 PM

Generalinėje prokuratūroje penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje prokuroras J. Laucius sakė, kad minėti du asmenys sulaikyti balandžio mėnesio pradžioje. „Asmenys sulaikyti šių metų balandžio 3 dieną Lenkijos Respublikoje, Varšuvos mieste. Tai yra du Lenkijos Respublikos piliečiai“, – sakė J. Laucius.

Anot jo, asmenų sulaikymas įvyko, Lietuvos teisėsaugai bendradarbiaujant su Lenkijos prokuratūra. Pasak J. Lauciaus, šiuo metu sulaikyti asmenys yra suimti ir laikomi Lenkijos Respublikoje, abu jie yra pripažinti įtariamaisiais tyrime dėl L. Volkovo užpuolimo.

„Jų veiksmai kvalifikuoti kaip tyčinis L. Volkovo nesunkus sveikatos sutrikdymas, veikiant organizuotoje grupėje dėl įsitikinimų ir (ar) pažiūrų.

Jiems abiem skirti suėmimai už akių ir manau, kad jei viskas klostysis taip, kaip mes viliamės, šiuos abu sulaikytuosius didelė tikimybė, kad gegužės mėnesį mes matysime Lietuvoje ir galėsime su jais atlikti tam tikrus ikiteisminio tyrimo ir proceso veiksmus“, – dėstė prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.