Vilniuje ir Kaune vyks kariuomenės pratybos: pasirodys kariai, stabdys automobilius, skelbs komendanto valandą

Gegužės 6–8 dienomis Vilniuje ir Kaune vyks Lietuvos kariuomenės pratybos „Perkūno bastionas 24“. Pratybų metu bus treniruojamasi vykdyti ginkluotųjų pajėgų vienetų, karo komendantų ir valstybės bei savivaldybių institucijų, įstaigų ir organizacijų bendradarbiavimą ir sąveiką mobilizacijos bei karo padėties metu, taip pat turto rekvizavimą ir komendanto valandos paskelbimą.

 Teisėsauga.<br> S.Žiūros nuotr.
 Teisėsauga.<br> S.Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilniaus miesto savivaldybė

Apr 17, 2024, 9:30 AM

Pratybose dalyvaus ginkluotųjų pajėgų vienetai, valstybės bei savivaldybių institucijos, įstaigos ir ūkio subjektai, rašoma Vilniaus savivaldybės pranešime spaudai. 

Pratybose bus patikrinta Vilniaus ir Kauno regiono valstybės bei savivaldybių institucijų, įstaigų ir organizacijų pasirengimas vykdyti mobilizacijos ir priimančiosios šalies paramos teikimo užduotis.

Pratybų metu Vilniuje, Viršuliškėse ir Paneriuose, vyks karinių vienetų judėjimas ir policijos reidai. Kariai kartu su šauliais treniruosis vykdyti teritorijos kontrolę ir be policijos, stabdys tik pratyboms numatytą transportą, taip pat vykdys kai kurių objektų apsaugą. Tam tikroje teritorijoje bus skelbiama komendanto valanda. Aktyvūs veiksmai numatomi tamsiu paros metu, todėl gyventojai nepatogumų dėl organizuojamų pratybų nepatirs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.