Lietuvos karinis laivas dalyvauja tarptautinėje operacijoje Baltijos jūroje

Lietuvos kariuomenė (LK) praneša, kad nuo pirmadienio Lietuvos karo laivas „Skalvis“ dalyvauja Baltijos jūroje vykstančioje tarptautinėje sprogmenų paieškos ir naikinimo operacijoje „Open Spirit 24“.

Laivas<br>AP/Scanpix / asociatyvi nuotr.
Laivas<br>AP/Scanpix / asociatyvi nuotr.
Laivas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Laivas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Laivas<br>AP/Scanpix nuotr.
Laivas<br>AP/Scanpix nuotr.
Laivas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Laivas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 17, 2024, 4:29 PM

Pasak kariuomenės, Lietuvos priešmininis laivas operacijos metu jau identifikavo minų inkarus, kas leido nustatyti buvusią minavimo liniją. Laivas tęsia paieškas, mat, praplėtus paieškos rajoną, tikimasi rasti ir neutralizuoti nuo karų užsilikusias jūrines minas.

„Tarptautinė operacija „Open Spirit 24“, be to, kad užtikrina laivybos saugumą nuo I ir II pasaulinių karų grėsmingų reliktų, taip pat demonstruoja NATO karinių laivynų vienybę ir prisideda prie potencialaus priešininko atgrasymo“, – pranešime cituojamas operacijai vadovaujantis Estijos karinių jūrų pajėgų karininkas kapitonas leitenantas Ottas Laanemets.

Jo teigimu, Aljanso valstybių priešmininių laivų veiksmai yra viena iš pagrindinių užduočių Baltijos jūroje, siekiant išlaikyti atvirus jūrų kelius, kad būtų užtikrintas sąjungininkų pagalbos atvykimas.

Šiemet išminavimo operacijoje Estijos teritoriniuose vandenyse dalyvauja 14 laivų, 11 narų-išminuotojų ir povandeninių robotų komandų iš 16 valstybių karinių laivynų. Iš viso operacijoje dalyvauja per 700 karių, tarp kurių – laivų įgulos ir narai-išminuotojai iš Suomijos ir Švedijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.