G. Nausėda apie paramą socialdemokratams: nieko vieni kitiems nepažadėjome

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) paramos artėjančiuose prezidento rinkimuose sulaukęs šalies vadovas Gitanas Nausėda tikina nieko už tai mainais socialdemokratams nepažadėjęs.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2024, 11:41 AM

Nepaisant to, prezidentas pažymi, kad jo vertybės ir tikslai artimi socialdemokratiniu požiūriui.

„Mes nieko vieni kitiems nepažadėjome. Bet aš, manau, kad socialdemokratų partija yra ne tik tai turinti pakankamai didelį žmonių pasitikėjimą partija, tačiau, be abejo, ir partija, kuri turi pakankamai aiškią rinkiminę programą. Ir ne paslaptis, kad mano gerovės valstybės vizija arba siekis iš dalies arba, gal net sakyčiau didžiąja dalimi, sutampa su socialdemokratiniu požiūriu“, – klausiamas, ar nepažadėjo paramos socialdemokratams Seimo rinkimuose, pirmadienį portalui tv3.lt atsakė valstybės vadovas.

Anot jo, nors per kadenciją nuveikta nemažai, bet galima padaryti kur kas daugiau, kad atotrūkis tarp šalies gyventojų ir regionų būtų žymiai mažesnis, negu yra dabar. O tai, G. Nausėdos teigimu, įmanoma tik bendradarbiaujant su Vyriausybe.

„Taip, pavyko šį bei tą nuveikti pensijų didinimo srityje, žmonių su negalia interesų srityje. Pavyko ir regioninėje politikoje priimti sprendimus, kurie visoms savivaldybėms yra svarbūs. (...) Padarėme, bet galime padaryti daugiau. Ir aš esu įsitikinęs, kad galima padaryti daugiau ne kaišiojant kojas vieni kitiems, bet padedant vieni kitiems“, – pažymėjo prezidentas.

„Šiuo atveju aš manau, kad jeigu naujoji koalicija tikrai siektų didesnio socialinio jautrumo, tai man tikrai būtų lengviau įgyvendinti ir tuos tikslus, kuriuos aš keliu asmeniškai sau“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad šių metų vasario pradžioje socialdemokratai pranešė, kad šių metų gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose nedalyvaus, ir išreiškė paramą dabartinio šalies vadovo Gitano Nausėdos kandidatūrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.