LVŽS traukiasi iš partijų susitarimo dėl gynybos

Opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) šeštadienį pranešė stabdanti savo dalyvavimą partijų susitarime dėl gynybos. Partijos teigimu, šis sprendimas priimtas pareigas paliekančiam krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui pareiškus apie galimas korupcines veikas.

Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-16 18:07, atnaujinta 2024-03-16 18:08

„Arba I. Šimonytė turi įrodyti, kad A. Anušauskas sakė ne tiesą, arba trauktis pati su visa Vyriausybe“, – pranešime spaudai cituojamas LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Jis pabrėžė, kad jau ne kartą yra klausęs, kuo yra grindžiamas gynybos finansavimo didinimas ir kaip bus panaudoti visų mokesčių mokėtojų pinigai.

„Mes negalime užsimerkti prieš faktą, kad galimai grobstomos lėšos iš krašto apsaugos, kai tuo pat metu visuomenė gąsdinama karu, apie ką šiandien užsiminė A. Anušauskas“, – pažymėjo LVŽS pirmininkas.

Šeštadienio rytą susitikęs su prezidentu Gitanu Nausėda, A. Anušauskas žurnalistams paaiškino savo pasitraukimo iš Ministrų kabineto aplinkybes. Jis nesutiko su reiškiama kritika dėl kariuomenės ir teigė, kad ėmęsis antikorupcinės politikos susidūrė su „grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais“. Be to, pažymėjo politikas, esą ministerijoje užtrenkus duris neskaidrioms kampanijoms, „jos rado atviras duris Seime“.

ELTA primena, 2022 metų liepos 15 dieną parlamentinės partijos (išskyrus LVŽS) pasirašė nacionalinį susitarimą dėl saugumo politikos. Dokumente numatytos trys esminės veiklos kryptys: Lietuvos kariuomenės bei tarptautinių saugumo ir gynybos garantijų stiprinimas, valstybės pasirengimas ginkluotai gynybai ir atsakas į hibridines atakas. Numatoma, kad susitarimas turėtų galioti iki 2030 m. LVŽS susitarimą pasirašė pernai metų gegužę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.