Aistros įsiplieskė tarp E. Dobrowolskos ir I. Šimonytės: viešai apsikeitė kandžiomis replikomis

Ketvirtadienį Seime vykę balsavimai dėl Laisvės partijai svarbių klausimų įskėlė žiežirbą tarp teisingumo ministrės Ewelinos Dobrowolskos ir premjerės Ingridos Šimonytės – politikės socialiniame tinkle „Facebook“ apsikeitė kandžiomis replikomis.

lrytas.lt koliažas.
lrytas.lt koliažas.
E.Dobrowolska.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
E.Dobrowolska.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>J.Kalinsko (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>J.Kalinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 14, 2024, 9:08 PM

Laisvės partijos atstovė E.Dobrowolska sukritikavo valdančiosios koalicijos kolegas konservatorius ir liberalus, kurių dalis nepalaikė laisviečiams svarbių iniciatyvų.

Ministrė savo „Facebook“ paskyroje rašė, kad Seimas ketvirtadienį pavasario sesiją atidarė „labai aiškia kryptimi“.

Laisvietė pastebėjo, kad Seimas įteisino naktinius taikiklius medžioklėje, iš sesijos programos išbraukė Stambulo konvenciją ir Civilinės sąjungos projektą.

Tuo pačiu E.Dobrowolska atkreipė dėmesį, kad visi šios dienos sprendimai priimti ir valdančiųjų Liberalų sąjūdžio bei Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionys demokratų balsais.

„Sutarkime dėl vieno – kalbėti apie žmogaus teises, liberalias vertybes ir gamtos apsaugą neužtenka, jei dalis frakcijos balsuoja kitaip. Tai veidmainystė. Ir tuo pačiu – tikrosios vertybės, kurias gauna rinkėjai pasirinkdami savo atstovus rinkimuose.

Simboliška, kokie dideli užaugome, bet kaip vis dar krūpčiojame, nepaisant to, kad jau 20 metų esame ES ir NATO nariais“, – rašė E.Dobrowolska.

Netrukus šį teisingumo ministrės įrašą pakomentavo pati premjerė I.Šimonytė.

„Mieloji, čia tiek pat hipokritiška, kiek būtų, jeigu sugalvočiau draust Tau ar tavo partijos kolegoms kalbėt apie viešąsias išlaidas įvairioms sritims, turint galvoj nebūtinai nuoširdžią dalies žmonių nuostatą dėl sąskaitos apmokėjimo.

Niekas neturi monopolio į kalbėjimą vienais ar kitais klausimais. Tai leisiu sau ir toliau kalbėt kuo tikiu ir ką galvoju. Ačiū už supratimą“, – rašė I.Šimonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.