Seimas spręs dėl V. Gapšio atleidimo iš komiteto pirmininko pavaduotojo pareigų

„Pavaduotojas, kuris negali eiti savo pareigų, neturi tų pareigų užimti. Kaip žinome, Vytautas Gapšys formaliai Seimo nario statusą išlaiko, bet dirbti Seimo nario darbo, būnant įkalinimo įstaigoje, nėra galimybių ir turbūt artimiausiu metu nebus“, – Eltai teigė Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma.

V.Gapšys.<br>T.Bauro nuotr.
V.Gapšys.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2024, 8:21 AM

„Jeigu yra taikoma įkalinimo bausmė, ji negali būti su kažkokiomis išlygomis tam tikrą darbą dirbantiems asmenims“, – pabrėžė politikas.

ELTA primena, kad praėjusių metų gruodį Seime surengta apkalta laisvės atėmimo bausme nuteistam parlamentarui V. Gapšiui nepavyko.

Nors parlamentui buvo teikti 4 nutarimai, kuriuose nurodytu pagrindu Seimo narys galėjo būti pašalintas iš pareigų, visgi nė vienas iš jų nesulaikė reikiamo 85 parlamentarų palaikymo. Iš viso balsavime dalyvavo 122 Seimo nariai.

Praėjusių metų lapkričio 22 dieną Apeliacinis teismas „MG Baltic“ byloje „darbiečiui“ V. Gapšiui skyrė 4 su puse metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.