Parlamentarai rinksis į priešpaskutinę šios kadencijos sesiją

Kovo 10 d., sekmadienį, parlamentarai rinksis į pavasario Seimo sesiją. Tai bus priešpaskutinė sesija šios kadencijos Seimo nariams.

Seimo salė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo salė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2024, 8:19 AM

Pavasario sesijos darbus pristatys Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Vyriausybės teikiamus įstatymų projektus – ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė, savo svarbiausius siūlomus projektus apžvelgs Seimo frakcijos.

Pavasario sesijos darbų programos projekte – daugiau kaip 430 teisės aktų projektų (be lydimųjų). Vyriausybė į sesijos darbų programą pasiūlė įrašyti 89, prezidentas Gitanas Nausėda – 7, Seimo nariai (frakcijos) – 228 teisės aktų projektus. Dalis į darbų programą įrašytų projektų jau yra pateikti ankstesnėse sesijose ir bus tęsiamas tolesnis jų svarstymas.

Pasak Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo Jurgio Razmos, lyginant su ankstesnės kadencijos atitinkama sesija darbų programoje yra 150 projektų mažiau.

„Galima pasidžiaugti, kad „teisėkūros infliacija“ šiek tiek mažėja“, – sakė jis Eltai.

Į pirmojo posėdžio darbotvarkę įtrauktos prezidento G. Nausėdos vetuotos Medžioklės įstatymo pataisos dėl naktinių taikiklių naudojimo medžioklėje įteisinimo, Kredito unijų įstatymo, Rinkimų kodekso pakeitimai.

Taip pat bus pateikta opozicijos iniciatyva sudaryti Seimo laikinąją tyrimo komisiją, kuri atliktų parlamentinį tyrimą dėl energetikos politikos įgyvendinimo ir valdymo, „kuriuo galimai buvo pažeistas viešasis interesas ir vartotojų teisės“.

Tarp svarbiausių pavasario sesijos darbų – krašto apsaugos stiprinimas ir jos finansavimo didinimas, socialinio saugumo projektai, energetinės nepriklausomybės stiprinimas, ekonomikos ir finansų srities klausimai.

Pavasario sesijos metu Seimas išklausys prezidento metinį pranešimą, bus pateikta Vyriausybės 2023 m. veiklos ataskaita.

Sesijos metu, nuo kovo 10 d. iki birželio 30 d., planuojama surengti 54 posėdžius. Iš jų 4 bus skirti opozicinių frakcijų darbotvarkėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.