J. Razma siūlo suburti darbo grupę, kuri rūpintųsi Seimo sandėlio asortimentu: būtų aišku, kam krenta atsakomybė

Dalies parlamento sandėlyje esančių suvenyrų tinkamumu abejojantis Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma siūlo suburti darbo grupę, kuri rūpintųsi su Seimo sandėlio asortimentu susijusiais klausimais. Politikas mano, kad šiai grupei galėtų vadovauti Seimo valdybos narys, kuriam ir kristų atsakomybė dėl Seimo narių rinkėjams skirtų dovanų.

Jurgis Razma<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jurgis Razma<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2024, 1:32 PM

„Aš ketinu pasiūlyti valdybai, sudaryti darbo grupę, kuri spręstų Seimo suvenyrų klausimus. Nes dabar tiesiog Seimo kanceliarijos Veiklos administravimo departamento darbuotojas nusprendžia, bet politinė atsakomybė tenka Seimo vadovams aiškinantis dėl to, kurie suvenyrai tinka ar netinka Seimo reprezentacijai“, – Eltai teigė J. Razma.

Politikas mano, kad paskyrus Seimo valdybos narį darbo grupės vadovu būtų gerokai aiškiau, kam krenta atsakomybė dėl parinkimo sandėlyje esančių suvenyrų asortimento parinkimo ir panašių klausimų.

„Tada tas valdybos narys, kuris vadovautų grupei, ir turėtų aiškintis, kodėl vienokie ar kitokie suvenyrai pasirinkti. Nes dabar kokios atsakomybės galima iš kanceliarijos darbuotojo pareikalauti. Jeigu kažkuris Seimo narys kažką įkyriai pasiūlo, tai turbūt tas darbuotojas ir neatsispiria, sutinka su siūlymais“, – svarstė J. Razma.

„Tai aš galvoju, kad jeigu būtų sudaryta darbo grupė, kuriai galėtų vadovauti Seimo valdybos narys, tai tiesiog gal būtų tinkamo lygio atsakomybė“, – pridūrė jis.

J. Razma jau ir Seimo valdybos posėdyje kėlė klausimą, ar parlamento sandėlyje esančios dovanėlės yra tinkamos parlamento reprezentacijai.

ELTA primena, kad akcijos „Skaidrinam“ iniciatorius, visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad per trejus metus parlamentarai iš Seimo sandėlio pasiėmė suvenyrų ir reprezentacinių dovanų už daugiau kaip 483 000 eurų.

Daugiausia suvenyrams ir dovanoms išleido Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys Valius Ąžuolas. Iš viso per trejus metus iš Seimo sandėlio jis pasiėmė 8459 daiktus už beveik 29 tūkst. eurų.

Antroje vietoje pagal išlaidas Seimo sandėlio suvenyrams – socialdemokratė Dovilė Šakalienė, trečioje vietoje – taip pat socialdemokratas Kęstutis Vilkauskas.

Parlamentarai perka su Seimo logotipu tušinukus ir pieštukus, laikrodžius, saldainių rinkinius, kavos pakuotes, gertuves ir puodelius, kvepiančias žvakes, gintarines apyrankes, šilkines skareles, šokdynes ir kitus suvenyrus.

Iniciatyvai „Skaidrinam“ pasiekus Seimą, taip pat paviešinta informacija apie dalies politikų už parlamentinei veiklai skirtas lėšas įsigytus kompiuterius, telefonus, garso aparatūrą.

Visgi, daugiausiai abejonių sukėlė konservatorius Justas Džiugelis. Politikas per trejus metus Seime ataskaitos spausdinimui ir platinimui išleido daugiau kaip 23 tūkst. eurų

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.