R. Karbauskis gina iniciatyvos „Skaidrinam“ epicentre atsidūrusį V. Ąžuolą: tai yra pavyzdys, kaip turi elgtis Seimo narys

Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis gina iniciatyvos „Skaidrinam“ epicentre atsidūrusį bendrapartietį Valių Ąžuolą ir tikina, kad dešimtis tūkstančių eurų mokesčių mokėtojų pinigų suvenyrams išleidęs parlamentaras yra teisingo Seimo nario elgesio pavyzdys.

R.Karbauskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Karbauskis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martyna Pikelytė

Mar 8, 2024, 11:15 AM

„Kaltinti V. Ąžuolą yra juokinga, nes jis kaip tik yra pavyzdys to, kaip turi elgtis Seimo narys. Neturi kilti abejonių dėl kažkokių išlaidų, jo atveju nekyla jokių abejonių“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

Pasak partijos pirmininko, Seimo narys už parlamentinei veiklai skirtas lėšas iš sandėlio įsigytus suvenyrus dovanojo rinkėjams savo apygardoje.

„Parlamentaras nusiperka „belekiek“ suvenyrų, kurie ir yra skirti dovanoti rinkėjams. Jis yra vienmandatininkas, turi labai daug susitikimų. Turi 3 rajonus, per kuriuos važiuoja vien savo apygardoje“, – kalbėjo R. Karbauskis, pridurdamas, kad V. Ąžuolas nė vieno daikto nepasiėmė sau asmeniškai.

„Aš nesupratau A. Tapino, iš tikrųjų. Jeigu mes kalbėtume, kas iš Seimo narių elgiasi teisingiausiai, tai tikriausiai reikėtų įvardyti tą patį V. Ąžuolą“, – kalbėjo jis.

ELTA primena, kad akcijos „Skaidrinam“ iniciatorius, visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad per trejus metus parlamentarai iš Seimo sandėlio pasiėmė suvenyrų ir reprezentacinių dovanų už daugiau kaip 483 000 eurų.

Daugiausia suvenyrams ir dovanoms išleido Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys V. Ąžuolas. Iš viso per trejus metus iš Seimo sandėlio jis pasiėmė 8459 daiktus už beveik 29 tūkst. eurų.

Skelbiama, kad V. Ąžuolas iš viso pasiėmė 3280 rašiklius, 636 šokoladinių saldainių rinkinius, 566 pakuotes kavos, 467 gertuves ir puodelius, 78 skėčius, 35 kuprines, 18 sieninių laikrodžių, 15 kvepiančių žvakių, 12 gintarinių vėrinių, 7 staltieses ir 6 gintarines apyrankes. Taip pat už 1400 eurų įsigijo 100 Sveikatos teisės instituto išleistos knygos „Baimės metas“ kopijų, praneša A. Tapinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.