G. Nausėda pristatė Seimo pavasario sesijai siūlomų projektų sąrašą

Prezidentas Gitanas Nausėda pristatė Seimo pavasario sesijai siūlomų projektų sąrašą, į kurį siūlo įtraukti teisėkūros iniciatyvas socialinės ir sveikatos apsaugos, ekonominės politikos, teisingumo, nacionalinio saugumo ir teisėsaugos srityse.

Knygų mugė, Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Knygų mugė, Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2024, 4:00 PM

Kaip nurodo Prezidentūra, šalies vadovas siūlo Seimui svarstyti Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pakeitimus, kurių tikslas – daugiau paremti dirbančias ir vaikus auginančias šeimas, sumažinti šeimų pajamų apmokestinimą ir padidinti vaikus auginančiųjų pajamas, įvedant papildomą neapmokestinamąjį pajamų dydį (PNPD) už vaiką, nepriklausomai nuo to, kokia forma uždirbamos pajamos.

Taip pat pavasario sesijoje Seimui siūloma svarstyti įstatymų projektų paketą, kuriuo būtų padidintos važiavimo keleiviniu transportu galimybės pažeidžiamiausioms ir didžiausią skurdo riziką patiriančioms visuomenės grupėms – vaikams, senatvės pensininkams, vaikus auginančioms šeimoms.

Prezidento siūlymuose – ir jo registruotos Farmacijos įstatymo pataisos, kuriomis siekiama pagerinti sprendimų dėl labai retomis ligomis sergančių pacientų gydymo skaidrumą ir efektyvumą bei padidinti naujoviško gydymo ir inovatyvių vaistų prieinamumą minėtomis ligomis sergantiems pacientams.

Be to, šalies vadovas inicijuoja ir siūlo Seimui svarstyti Socialinio draudimo pensijų įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo siekia tobulinti papildomo pensijų indeksavimo mechanizmą, didesnį dėmesį skiriant nenumatytiems dideliems infliacijos šuoliams.

Prezidentas ketina inicijuoti ir įstatymų paketą, kurio tikslas – suteikti savivaldybėms daugiau savarankiškumo prižiūrint ir plėtojant kelių ir susijusią infrastruktūrą bei numatyti didesnę, lyginant su dabartine, kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų dalį savivaldybių keliams.

Šalies vadovas Seimui pavasario sesijos metu taip pat pateiks įstatymų projektų paketą, kuriuo siekia sugriežtinti atsakomybę už veikas, susijusias su neteisėtu disponavimu elektroninėmis cigaretėmis, taip pat nustatyti griežtesnes licencijų atėmimo taisykles juridiniams asmenims, kurie elektronines cigaretes pardavinėja nepilnamečiams.

Taip pat siūloma apsvarstyti ir Baudžiamojo kodekso pakeitimus, kuriais siekiama tobulinti Baudžiamojo kodekso XVI skyriuje „Nusikaltimai valstybės nepriklausomybei, teritorijos vientisumui ir konstitucinei santvarkai“ įtvirtintas nusikalstamų veikų sudėtis ir nustatyti proporcingas bausmes už pačius pavojingiausius, didžiausią žalą sukeliančius nusikaltimus.

ELTA primena, kad trečiadienį Vyriausybė patvirtino Seimui pavasarį siūlomų svarstyti teisės aktų projektų sąrašą – sesijos darbų programą.

Iš viso Ministrų kabinetas įstatymų leidėjams ketina teikti 89 įstatymų pataisų paketus, kurių didžiąja dalimi siekiama įgyvendinti visos kadencijos Vyriausybės darbų programos nuostatas.

Aštuntoji eilinė parlamento sesija prasidės kovo 10 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.