Eismo įvykį sukėlusį neblaivų gydytoją prokurorė siūlo atleisti nuo atsakomybės pagal laidavimą

Prokurorė eismo įvykį sukėlusį neblaivų gydytoją Ramūną Uniką siūlo atleisti nuo atsakomybės pagal laidavimą.

Eismo įvykis<br>A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Eismo įvykis<br>A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Eismo įvykis<br>A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Eismo įvykis<br>A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 6, 2024, 5:27 PM

„Buvo gynybos pateiktas prašymas taikyti laidavimą, buvo pateikti visi pagrindai, dėl kurių gali būti taikomas laidavimas. Priežasčių, dėl kurių negalėtų būti taikomas laidavimas, aš nemačiau“, – Eltai teigė Kauno apylinkės prokurorė Jolanta Petraitytė.

„Taigi, prašiau trims metams skirti laidavimą, taikyti 3 tūkst. eurų užstatą bei baudžiamojo poveikio priemones, tai yra, konfiskuoti automobilį ir trims metams atimti teisę vairuoti transporto priemonę“, – informavo ji.

Sprendimą Kauno apylinkės teismas priims vasario 22 d.

Kauno apylinkės teismas lapkričio 27 d. ėmė nagrinėti neblaivaus vairavusio ir moterį partrenkusio Kauno klinikų gydytojo R. Uniko bylą. Kaltinamasis pripažino savo kaltę ir prašė teismo jį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

R. Unikui baudžiamoji byla iškelta po to, kai gydytojas šių metų rugpjūčio mėnesį Kauno rajone, būdamas neblaivus partrenkė moterį. Policijos duomenimis, gydytojas Domeikavos kaime automobiliu kliudė pėsčiąją, vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,37 prom.

Kaip skelbė portalas „15min.lt“, R. Unikas teisme, prisiminęs dieną, kai sėdo vairuoti, būdamas neblaivus pasakojo turėjęs laisvą popietę ir apie 16 val. grįžęs namo bei išgėręs putojančio vyno. Kaltinamasis tvirtino, jog tą dieną buvo žmonos gimtadienis, ji turėjo grįžti apie 21 valandą. Vyras teigė, kad jau išgėręs alkoholinio gėrimo prisiminė, kad pažadėjo nuvažiuoti pašerti išvykusios dukters šuns. Gydytojas pasakojo, kad išvažiavęs iš namų, nuvažiavo apie 100 metrų ir tada, nepastebėjęs gatve ėjusios moters, ją partrenkė. R. Unikas teigė nukentėjusiosios atsiprašęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.