Seimo valdyba patvirtino pavasario sesijos posėdžių grafiką

Nors eilinė parlamento pavasario sesija prasidės tik kovo 10 d., Seimo valdyba jau patvirtino plenarinių posėdžių grafiką. Jame yra numatytos ir opozicinės darbotvarkės.

Seimas<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimas<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Jadvyga Bieliavska

Jan 24, 2024, 10:52 AM

Trečiadienį posėdžiavę Seimo valdybos nariai nutarė, kad opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija bus atsakinga už kovo 28 d. opozicinę darbotvarkę, Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ – balandžio 25 d. Darbo partijos frakcija ir Mišri Seimo narių grupė sudarys gegužės 30 d. opozicinę darbotvarkę. Socialdemokratų partijos ir LVŽS frakcijos bus atsakingos už birželio 20 d. opozicinės darbotvarkės sudarymą.

Statutas numato, kad kas trečiojo ketvirtadienio Seimo vakarinio posėdžio darbotvarkę sudaro opozicijos frakcijos. Seimo valdyba, atsižvelgdama į proporcinio opozicijos frakcijų atstovavimo principą, iki eilinės sesijos pradžios paskiria frakciją arba jų koaliciją, atsakingas už tokių posėdžių darbotvarkes. Plenariniame posėdyje jos netvirtinamos, tačiau turi būti pateikiamos kartu su savaitės posėdžių darbotvarkės projektu.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma įregistravo Statuto pataisas, siūlančias opozicijos sudaromas parlamento posėdžių darbotvarkes perkelti iš ketvirtadienio į antradienį. Šią iniciatyvą planuojama pateikti pavasario sesijoje.

„Jeigu jos bus priimtos, plenarinių posėdžių grafikas bus pakoreguotas“, – Eltai sakė J. Razma.

Kovo 10 dieną prasidėsianti Seimo pavasario sesija pasibaigs birželio 30 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.