Teismas: buvęs teisėjas G. Čekanauskas išteisintas dėl prekybos poveikiu

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį išteisino kaltinimų prekyba poveikiu sulaukusį eksteisėją Gintarą Čekanauską. Kitas kaltinamasis Giedrius Valatkevičius byloje pripažintas kaltu, jam skirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė.

Vilniaus apygardos teismas.<br>Lietuvos teismai nuotr.
Vilniaus apygardos teismas.<br>Lietuvos teismai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2024, 4:46 PM

„Teismas nutarė G. Čekanauską dėl prekybos poveikiu išteisinti, nepadarius veikos, turinčios nusikaltimo požymių“, – Eltai patvirtino Vilniaus apygardos teismo atstovė spaudai Lina Nemeikaitė.

Teismo sprendimu, kitas kaltinamasis G. Valatkevičius pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu, jam skirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė, į bausmės laiką įskaitant dvi kardomojo kalinimo dienas.

Šis pirmos instancijos teismo sprendimas dar nėra įsiteisėjęs, jį galima skųsti Apeliaciniam teismui.

ELTA primena, kad prokuratūra tuometinio Regionų apygardos administracinio teismo teisėjo G. Čekanausko bylą teismui perdavė 2021 m. balandį.

Ši byla yra atskirta iš didelės apimties bylos, susijusios su aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytomis korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.

Kaip anksčiau skelbė prokuratūra, G. Čekanauskas buvo kaltinamas pažadėjęs paveikti Kauno apygardos teismo teisėją, kad šis baudžiamojoje byloje priimtų palankų sprendimą ir atidėtų laisvės atėmimo bausmės vykdymą.

Teisėsaugos teigimu, kitas šioje byloje kaltinamas asmuo – G. Valatkevičius, ne kartą tarėsi, planavo ir derino su advokatu Drąsučiu Zagrecku, kaip galėtų pasiūlyti, pažadėti, susitarti duoti ir vėliau davė 17 tūkst. eurų kyšį, kad šis, pasinaudodamas savo pažintimis ir kita tikėtina įtaka, paveiktų Kauno apygardos teismo teisėją, nagrinėsiantį G. Valatkevičiaus baudžiamąją bylą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.