J. Razma: neplanuojama rengti neeilinės Seimo sesijos dėl R. Žemaitaičio neliečiamybės panaikinimo

Gavus generalinės prokurorės prašymą panaikinti parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio neliečiamybę, Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma sako, kad dėl šio klausimo neeilinė sesija skelbiama veikiausiai nebus. Tačiau, pasak jo, neliečiamybės panaikinimas antisemitizmu kaltinamam parlamentarui iki kovo mėnesį prasidedančios sesijos galėtų būti svarstomas, jei atsirastų daugiau, skubos tvarka sprendžiamų, klausimų.

Jurgis Razma<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jurgis Razma<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jurgis Razma<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jurgis Razma<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Martyna Pikelytė

Jan 16, 2024, 12:12 PM

„Nežinau, ar tai gali tapti pagrindu neeilinei sesijai. Reikia vertinti, kiek čia yra aktualus greitas atsakymo gavimas“, – Eltai teigė J. Razma.

Konservatoriaus nuomone, šis klausimas galėtų būti įtrauktas į darbotvarkę neeilinėje sesijoje, jei atsirastų daugiau klausimų, kurie bus aptariami dar iki kovo 10 d. prasidedančios Pavasario sesijos.

„Jeigu atsirastų daugiau pagrindų neelinei sesijai, iniciatoriai tą klausimą dėl prokurorės kreipimosi įrašytų. Kol kas tokių klausimų nėra“, – sakė J. Razma.

ELTA primena, kad antradienį generalinė prokurorė kreipėsi į Seimą prašydama panaikinti parlamentaro R. Žemaitaičio neliečiamybę.

Generalinės prokurorės prašymas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį pateiktas įvertinus 2023 m. gegužės 8 d. pradėtame ikiteisminiame tyrime surinktų duomenų visumą dėl įtariamo viešo tyčiojimosi, žmonių grupės niekinimo ir neapykantos skatinimo prieš žydų tautybės žmones.

R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais ne kartą papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius „lietuvių holokaustą“, viešai dalinosi antisemitiniais pareiškimais. Generalinė prokuratūra dėl parlamentaro antisemitinių pareiškimų yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

Dar praėjusių metų lapkritį parlamentarams nutarus, kad yra pagrindas politiko apkaltai, Seimas kreipėsi į Konstitucinį Teismą (KT), kad šis įvertintų, ar buvo pažeista Konstitucija bei sulaužyta duota priesaika. Jei KT konstatuotų, kad priesaika buvo sulaužyta, Seimo nario mandatas gali būti panaikintas 85 Seimo nariams balsavus už.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.