I. Šimonytė nenori prognozuoti, ar gali tekti dirbti mažumos Vyriausybės sąlygomis: spekuliacijos neturi didelės vertės

„Laisvietei“ Silvai Lengvinienei pranešus apie pasitraukimą į Seimo opoziciją, premjerė Ingrida Šimonytė nenori prognozuoti, ar ir daugiau valdančiosios koalicijos kolegų galėtų pasekti šios parlamentarės sprendimu.

Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Nov 21, 2023, 1:36 PM

„Man atrodo, šitų tendencijų yra laukiama nuo tada, kai ši Vyriausybė buvo suformuota. Mes jau įėjome turbūt į paskutinius kadencijos metus ir, aišku, Seimo narių mandatas yra toks dalykas, kad jis tarsi yra laisvas“, – antradienį žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė, reaguodama į Seimo Liberalų sąjūdžio seniūno Eugenijaus Gentvilo pasvarstymus, kad koalicijai gali tekti dirbti mažumos Vyriausybės sąlygomis.

„Vienmandatininkai mano, kad jie turi dar laisvesnį mandatą negu tie žmonės, kurie yra išrinkti pagal partijų sąrašą. Kartais būna, kad žmonių įsitikimai keičiasi, kartais politiniai skaičiavimai keičiasi. Visaip būna“, – taip pat pažymėjo ji.

Todėl ministrė pirmininkė tikina nenorint spekuliuoti apie tai, ar ir daugiau koalicijos kolegų gali pasekti S. Lengvinienės pėdomis.

„Man atrodo, kad žvelgti į priekį ir spėlioti, kas būtų jeigu būtų, tai neturi didelės vertės. Nes kas bus, tada tą ir spręsime. O tų spekuliacijų apie tai, kas bus, tai, man atrodo, per visą savo darbo dabartinėse pareigose aš girdėjau jau ne vieną“, – sakė I. Šimonytė.

Antradienį ryte Seimo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ pranešė, kad prie jos jungiasi parlamentarė S. Lengvinienė. Ji pasitraukė iš Laisvės frakcijos Seime. Frakciją pakeitusi politikė pažymėjo, kad su Demokratų sąjunga dalyvaus ir kitų metų Seimo rinkimuose.

S. Lengvinienei išėjus, Laisvės frakcijoje lieka 10 narių, valdančiojoje daugumoje – 72 nariai iš 141.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: VRK pirmininkė ir R. Požėla apie rinkimų eigą