Kauno rajono meras V. Makūnas prašo teisingumo ministrės užtikrinti Domeikavos gyventojų saugumą

Reaguodamas į vietos bendruomenės nerimą dėl Lietuvos kalėjimų tarnybos (LKT) planų Šakių kaime (Domeikavos sen.) steigti pusiaukelės namus ir Kauno regiono probacijos tarnybos padalinį, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas penktadienį aptarė situaciją su teisingumo ministre Ewelina Dobrowolska.

 Kauno rajone toliau vyksta aptarimai dėl pusiaukelės namų, kuriuos numatyta steigti Šakių kaime (Domeikavos sen.). <br> G. Bitvinsko nuotr. 
 Kauno rajone toliau vyksta aptarimai dėl pusiaukelės namų, kuriuos numatyta steigti Šakių kaime (Domeikavos sen.). <br> G. Bitvinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2023, 2:38 PM

Įgyvendindama projektą, LR Vyriausybė iš privačių asmenų Šakių kaime, Stumbro g.3, įsigijo pastatą ir perdavė jį valdyti Lietuvos kalėjimų tarnybai. Pusiaukelės namus planuojama įkurdinti netoli ugdymo įstaigų, todėl gyventojams kilo nerimas dėl savo, vaikų ir turto saugumo.

Meras klausė ministrės, kokios galėtų būti galimybės pastatą perimti savivaldybei: nupirkti ar valdyti panaudos būdu. „Suremontavę pastatą, galėtume jį pritaikyti meno mokyklai arba kitoms bendruomenės reikmėms, svarstytume įvairius panaudojimo būdus“, – kalbėjo meras.

E. Dobrowolska atsakė, kad Norvegijos vyriausybės finansuojamo pusiaukelės namų projekto tikslas – vykdyti nuteistųjų reabilitaciją, todėl nėra teisinių galimybių jį panaudoti kitiems tikslams. „Pastato paskirtį būtų galima keisti tik praėjus 5 metams nuo projekto įgyvendinimo pradžios“, – aiškino ministrė.

V. Makūnas pabrėžė, kad bendruomenei kelia nerimą didelis probuojamų asmenų skaičius ir diskutavo su ministre kaip būtų galima maksimaliai užtikrinti vietos gyventojų saugumą.

Po lapkričio 8 d. vykusio Lietuvos kalėjimų tarnybos atstovų susitikimo su Domeikavos seniūnijos bendruomene liko neaiškių klausimų, todėl V. Makūnas raštu kreipėsi į ministrę E. Dobrowolską ir LKT direktorių Virginijų Kulikauską, prašydamas paaiškinti, kokie teisiniai reikalavimai nustatyti pusiaukelės namams steigti. Meras taip pat teiravosi ar nebuvo pažeistos procedūros, ar apie planuojamą įgyvendinti projektą buvo tinkamai ir laiku informuota visuomenė.

Penktadienį vykusio pokalbio metu ministrė patikino, kad į visus bendruomenės klausimus bus atsakyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.