KAM: Baltijos šalys pasirašys deklaraciją dėl oro erdvės išplėtimo NATO veiklai

Baltijos šalių gynybos ministrai Arvydas Anušauskas, Inara Mūrniecė ir Hanno Pevkuras antradienį NATO viršūnių susitikimo Vilniuje metu pasirašys bendrą deklaraciją dėl Baltijos šalių oro erdvės išplėtimo NATO veiklai, praneša Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Naikintuvas.<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
Naikintuvas.<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
Naikintuvas.<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
Naikintuvas.<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-07-10 14:52

Pasak KAM, deklaracija bus pažymima, kad NATO sąjungininkams yra suteikiama galimybė be apribojimų naudotis sujungtu Baltijos šalių oro erdvės bloku NATO atgrasymo, sustiprinto budrumo ir didelio masto mokymų veiklai.

NATO sutaria dėl laikysenos ore stiprinimo ir Rotacinio oro gynybos modelio, rotaciniu principu šalyse dislokuojant antžeminės oro gynybos ir aviacijos pajėgumus, taip didinant Aljanso oro ir priešraketinės gynybos pajėgų parengtį, greitą reagavimą ir judrumą, nurodoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Lietuva, Latvija ir Estija savo bendra deklaracija pakvies NATO sąjungininkus įgyvendinti Rotacinį oro gynybos modelį prisidedant prie to savo pajėgumais, praneša KAM.

Tuo pačiu Baltijos šalys išreikš bendrą ketinimą, esant poreikiui, toliau tobulinti oro erdvės sprendimus, didinti oro erdvės prieinamumą NATO oro veiklai, užtikrinti aukščiausius skrydžių saugos standartus ir gerinti Lietuvos, Latvijos bei Estijos civilinį ir karinį bendradarbiavimą, skelbiama ministerijos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?