R. Karbauskis – apie grobstomas savivaldybių lėšas: aš galėjau būti vadinamas šventuoju Palaikys pirmalaikius Seimo rinkimus

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija Seime ruošiasi skelbti nepasitikėjimą Vyriausybe, bet tuo pačiu ketina palaikyti ir inicijuojamus pirmalaikius parlamento rinkimus, pranešė valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis.

Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 24, 2023, 3:37 PM

„Gabrielius Landsbergis ir Ingrida Šimonytė yra tie asmenys, kurie, matyt, savo arogancijos lygmenyje pasiekė tokį mastą, kuris paprastam Lietuvos žmogui tiesiog nesuvokiamas“, – šešėlinės LVŽS Vyriausybės posėdyje kalbėjo R.Karbauskis.

Anot jo, sunku suvokti, kaip galima savo politinių žaidimų įkaitais paversti visą Seimą.

Dėl to R.Karbauskis teigė siūlysiantis paprastesnį kelią – inicijuos Seimo nepasitikėjimą Vyriausybe, kuriam reikia tik 71 Seimo narių balsų, o šis būdas greičiausiai vis tiek ves į pirmalaikius rinkimus.

„Pats paprasčiausias būdas neeiliniams Seimo rinkimams surengti yra nepasitikėjimas Vyriausybe, ir tada prezidentas trijų mėnesių bėgyje šaukia naujus rinkimus.

Antras, paprastesnis variantas negu tai, kad Seimas save pasileidžia – kai atsistatydina premjerė, visa Vyriausybė, ir neformuoja Vyriausybės arba suformuota per mėnesį nesulaukia Seimo palaikymo.

Trečias kelias – jeigu Vyriausybė suformuojama, bet du kartus nepatvirtinama Vyriausybės programa. Numatytas terminas – šeši mėnesiai, per kuriuos turi būti patvirtinta Vyriausybės programa“, – dėstė R.Karbauskis.

„Jeigu G.Landsbergio ir I.Šimonytės žodžiai yra pasakyti atsakingų politikų, kad jie prisiima atsakomybę dėl neskaidrumo ar savivaldybės lėšų grobstymo, dėl to, kad nesugeba įvykdyti reformų ir valdyti valstybės, tai kodėl įkaitais reikia padaryti opozicines partijas, visą Seimą?“ – klausė valstiečių lyderis.

R.Karbauskis svarstė, kad konservatorių tikslas – įtraukti prezidentą Gitaną Nausėdą, Seimo opoziciją, visą visuomenę. LVŽS pirmininkas kalbėjo, kad ne Lietuvos žmonės graibstė lėšas šalies savivaldybėse.

„Nenoriu pasakyti, kad kažkas savivaldoje prie tos bendros sisteminės netvarkos buvo šventasis. Na, aš galėjau būti šventuoju, nes aš net nežinojau, kad yra kompensacijos, būdamas savivaldybės tarybos nariu. Bet aš dėl to nežinojau, kad man paprasčiausiai neaktualu. Kitiems aktualu“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Politikas priminė, kad konservatorių siūlomiems pirmalaikiams rinkimams surengti reikėtų 85 balsų, tad „tos kurpaitės gali būti nesunešiotos“.

Tačiau tuo pačiu R.Karbauskis nurodė, kad opozicinių frakcijų palaikymas pirmalaikiams Seimo rinkimams bus.

„Valstiečių sąjunga kalbėjomės su kolegomis, kad mūsų kolegos balsuos už Seimo paleidimą, jeigu toks klausimas bus darbotvarkėje. Bet manau, kad tai yra spąstai, į kuriuos konservatoriai bando įvelti visus kitus, nes net jų frakcijoje yra nepalaikančių išankstinių Seimo rinkimų per Seimo paleidimą“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.