„Darnu Group“ paramos fondas socialinėms, tvarumo ir sporto iniciatyvoms skyrė beveik 700 tūkst. eurų

Nekilnojamojo turto vystymo bendrovės „Darnu Group“ įsteigtas „Darnių iniciatyvų paramos fondas“ šiemet socialinėms, tvarumo ir sporto iniciatyvoms skyrė beveik 700 tūkst. eurų – du kartus daugiau nei 2021 metais. Didžioji dalis paramos buvo nukreipta į Ukrainą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-28 10:15

„Šie metai mūsų paramos fondui buvo kaip niekada aktyvūs. Tradiciškai orientavomės į tvarumo iniciatyvas, teniso bendruomenę, o karo pradžioje įsipareigojome remti Ukrainą ir jos gyventojus. Tam sutelkėme didžiąją dalį fondo dėmesio ir biudžeto“, – sako „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

Nuo karo Ukrainoje pradžios „Darnu Group“ paramai ukrainiečiams skyrė apie 370 tūkst. eurų. Šios lėšos panaudotos Ukrainos kariams reikalingų termovizorių, naktinių monoklių, dronų nupirkimui, taip pat ukrainiečių šeimų apgyvendinimui ir maitinimui Lietuvoje.

Dar 51 tūkst. eurų skirtas įvairioms tvarumo iniciatyvoms. Fondas užbaigė trejus metus trukusius Vilnelės valymo darbus Vilniaus miesto teritorijoje – viso projekto metu iš upės ištraukta apie 10 tonų įvairių šiukšlių, atliktas išsamus upės hidrobiologinis tyrimas bei vykdytos edukacinės iniciatyvos. Buvo tęsiami ir medžių sodinimo darbai – Paupyje pasodinti 363 retų rūšių medžiai. Per pastaruosius trejus metus miestui padovanota beveik 1700 medžių.

„Darnių iniciatyvų paramos fondas“ šiemet toliau palaikė Lietuvos teniso rinktinę, jaunuosius teniso talentus, neįgaliųjų teniso federaciją bei Ukrainos teniso rinktinę. Per metus šioms veikloms skirta daugiau nei 253 tūkst. eurų.

Fondas savo veiklą tęs ir kitais metais – numatoma skirti iki 500 tūkst. eurų Ukrainai, gamtos, tvarumo, socialiniams projektams ir teniso bendruomenei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.