Šiandien – paskutinė VTD direktoriaus G. Miškinio kadencijos diena

Gruodžio 27 d. baigiasi Valstybės tarnybos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos direktoriaus Gedimino Miškinio 4 metų kadencija.

 Šiandien – paskutinė VTD direktoriaus Gedimino Miškinio kadencijos diena.<br> Valstybės tarnybos departamento nuotr.
 Šiandien – paskutinė VTD direktoriaus Gedimino Miškinio kadencijos diena.<br> Valstybės tarnybos departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės tarnybos departamentas

Dec 27, 2022, 10:19 AM

G. Miškinis į Valstybės tarnybos departamentą atėjo 2018 m. gruodžio 26 d. Tai sutapo su naujos Valstybės tarnybos įstatymo redakcijos įsigaliojimu ir centralizuotos atrankos į valstybės tarnybą pradžia. 2019 m. prasidėjo iššūkiu su labai ribotais žmogiškaisiais ištekliais baigti 2018 m. pradėtas iš dalies centralizuotos valstybės tarnautojų atrankos procedūras ir pereiti prie centralizuotos atrankos. Bendromis visos komandos pastangomis tai pavyko sėkmingai padaryti.

Per 4 metus G. Miškinio vadovaujamas Valstybės tarnybos departamentas suorganizavo 13233 karjeros valstybės tarnautojų konkursus, iš jų 125 įstaigų vadovų konkursus, taip pat 1706 pakaitinių valstybės tarnautojų atrankas. Per šį laikotarpį gauta daugiau nei 108 tūkst. pretendentų prašymų dalyvauti konkursuose ir atrankose.

Šiuo metu 99 proc. konkursų vyksta nuotoliniu būdu. Jų trukmė nuo paskelbimo iki vertinimo komisijoje – 39,2 kalendorinės dienos. 2022 m. I–III ketvirčiais konkursuose dalyvavusių pretendentų apklausa rodo, kad 81,4 proc. respondentų pasitiki konkurso, kuriame dalyvavo, skaidrumu, 76,94 proc. yra patenkinti konkurso organizavimu.

2021 m. centralizuotos atrankos procesus išoriniai ekspertai įvertino pagal LEAN Vertės srautų žemėlapių (angl. Value Stream Mapping) sudarymo metodiką. Pasak ekspertų, procesų brandos lygis pagal ISO 13053–1:2011 standartą yra 3 brandos lygio iš 5 su 4 brandos lygio požymiais.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) užsakymu atliktas tyrimas „Lietuvos korupcijos žemėlapis 2021“ rodo, kad 88 proc. respondentų yra patenkinti Valstybės tarnybos departamento teikiamomis paslaugomis, pasitenkinimas įsidarbinimo valstybės tarnyboje procedūra siekia net 89,1 proc. Taip pat Valstybės tarnybos departamentui nustatytas nulinis pasinaudojimo pažintimis indeksas.

„Į Valstybės tarnybos departamentą atėjau svarbaus lūžio metu ir džiaugiuosi, kas su stipria, lojalia, motyvuota komanda pavyko įveikti ne vieną iššūkį, įgyvendinti ne vieną mums aukštesnių institucijų ir ministrų keltą ambicingą tikslą. O per tą laikotarpį teko dirbti su trimis vidaus reikalų ministrais: Eimučiu Misiūnu, Rita Tamašuniene ir Agne Bilotaite. Palieku komandą, ką tik atšventusią įstaigos 20-ąjį gimtadienį, taip pat lūžio taške – nuo 2023 m. sausio 1 d. Valstybės tarnybos departamentas transformuojamas į Viešojo valdymo agentūrą. Ateityje laukia naujos funkcijos, nauji darbai, nauji tikslai. Tikiu, kad ir vėl komanda, vedama jau naujo vadovo, viską įveiks pademonstruodama aukščiausią profesionalumą, susitelkimą, motyvaciją ir kūrybiškumą. Ir nors planuota valstybės tarnybos pertvarka, kuri svarstoma LR Seime, gerokai nusikelia nuo planuotos 2023 m. sausio 1 d. į liepos 1 d., tikiuosi, kad bus priimti sprendimai, kurie toliau skatins susidomėjimą ir pasitikėjimą valstybės tarnyba“, – sako G. Miškinis.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.