Į Baltarusiją apgręžti 6 neteisėti migrantai

2022 m. birželio 10 d. 09:00
Ketvirtadienį pasieniečiai apgręžė 6 migrantus, kurie į Lietuvą neteisėtai bandė patekti iš Baltarusijos. 
Daugiau nuotraukų (1)
Iš jos į Latviją neleistinose vietose praėjusią parą nė vienas toks užsienietis sienos kirsti nebandė. Nulinę statistiką Latvijos pasieniečiai fiksuoja nuo gegužės 23 d. Į Lenkiją trečiadienį neteisėtai iš Baltarusijos bandė patekti 7 atėjūnai.
Trečiadienį pasieniečiai į Lietuvą neįsileido 11 neteisėtų migrantų, o antradienį ir pirmadienį jiems neteko apgręžti nė vieno iš Baltarusijos susiruošusio patekti užsieniečio, nes tokių bandymų nefiksuota.
Sekmadienį pasieniečiai apgręžė 4 asmenis. Šeštadienį ir penktadienį mėginimų neteisėtai brautis į Lietuvą irgi nebuvo.
Profesionaliai migrantų krizės metu veikiantys bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelnę VSAT pareigūnai iš viso šiemet neįsileido 1892 iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusių patekti perėjūnų.
Susiruošusiųjų šiemet iš Baltarusijos draudžiamose vietose kirsti sieną į Latviją yra 2633. Neįleistųjų į Lenkiją yra 5294 (be ketvirtadienio duomenų).
Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.