Kas, kur, kada: nuo Visagino iki pajūrio

Noriūnai

„Akropolyje“ atlikta bendrųjų erdvių dezinfekcija.<br>G.Pilaičio nuotr.
„Akropolyje“ atlikta bendrųjų erdvių dezinfekcija.<br>G.Pilaičio nuotr.
Baigta statyti šiuolaikiška sporto bazė.
Baigta statyti šiuolaikiška sporto bazė.
Kėdainių rajono kaime, Nevėžio gatvėje, žmonės rado pramuštą namo stogą ir įstrigusią strėlę su metaliniu antgaliu.
Kėdainių rajono kaime, Nevėžio gatvėje, žmonės rado pramuštą namo stogą ir įstrigusią strėlę su metaliniu antgaliu.
Švenčionių rajone pasieniečiai prie valstybės sienos su Baltarusija priverstinai nutupdė nuotoliniu būdu valdomą lėktuvėlį.
Švenčionių rajone pasieniečiai prie valstybės sienos su Baltarusija priverstinai nutupdė nuotoliniu būdu valdomą lėktuvėlį.
Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro rūšiavimo padalinyje nugriaudėjęs sprogimas apgadino įmonės turtą.
Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro rūšiavimo padalinyje nugriaudėjęs sprogimas apgadino įmonės turtą.
Trakų rajone netoli geležinkelio bėgių pasieniečiai aptiko beveik 6 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.
Trakų rajone netoli geležinkelio bėgių pasieniečiai aptiko beveik 6 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.
Alytaus rajone į avariją pateko du lengvieji automobiliai ir dvi sunkiasvorės transporto priemonės.
Alytaus rajone į avariją pateko du lengvieji automobiliai ir dvi sunkiasvorės transporto priemonės.
Piktu prakeiksmu paženklintas Pilies uoste prisiglaudęs senas banginių medžioklės laivas „Ole Willassen“.
Piktu prakeiksmu paženklintas Pilies uoste prisiglaudęs senas banginių medžioklės laivas „Ole Willassen“.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Aug 29, 2021, 7:00 AM

Ryte į Kupiškio rajoną skubėjo specialiosios tarnybos. Pagalbos kreipėsi vienas vyras, nebegalintis susisiekti su globotine. Skambintojas baiminosi, kad garbaus amžiaus moteriai nutiko kažkas baisaus, nes neatidaro durų. Prieš kelias dienas ji kvietėsi medikus ir nuo to laiko vyrui nebepavyksta su ja susisiekti.

Raktas paliktas duryse iš vidaus, todėl nepavyksta jų atrakinti. Atvykus ugniagesiams visi lengviau atsikvėpė. Aukštyn kopėčiomis palypėję gelbėtojai pabeldė į buto langą ir šeimininkė priėjo artyn. Pasirodo, moteris kietai miegojo ir negirdėjo skambučio.

Kaunas

„Akropolyje“ atlikta bendrųjų erdvių dezinfekcija. Papildomų priemonių lankytojų ir darbuotojų saugumui užtikrinti nutarta imtis artėjant rudens sezonui bei naujų mokslo metų pradžiai ir augant prekybos centro lankytojų skaičiui.

„Toks dezinfekavimas nėra pavojingas žmogaus organizmui, patalpomis galima naudotis praėjus pusantros valandos po dezinfekcijos, o Kauno „Akropolyje“ dezinfekcija įprastai atliekama naktį“, – pasakė dezinfekavimą atlikusios įmonės vadovas.

Vadokliai

Panevėžio rajone gyvenantis 25 vyras, namuose neberadęs kelių motociklų, vagyste įtarė 18 metų kaimyną ir nuėjo pas jį aiškintis.

Abiem vyrams nepavyko ramiai pakalbėti. Kilus barniui vyresnėlis sumušė jaunesnįjį.

Klaipėda

Baigta statyti šiuolaikiška sporto bazė. Paryžiaus Komunos gatvėje iškilo beveik 11 mln. eurų kainavusi futbolo mokykla. Čia įrengti du dirbtinės vejos stadionai, kuriuose yra tribūnos su 1156 žiūrovų vietomis, natūralios dangos futbolo apšilimo aikštelė, lengvosios atletikos takai, dvi uždaros sporto salės, aikštelė po atviru dangumi, kur galima žaisti krepšinį, tinklinį ar tenisą.

Šiame komplekse galės treniruotis lengvaatlečiai – jiems skirta universali guminės dangos aikštelė, rutulio stūmimo, šuolių į tolį sektoriai, lauko treniruoklių zona.

Miesto jaunimas – politiškai neišprusęs. Jauni žmonės mažai domisi politiniu gyvenimu ir sunkiai supranta savivaldos principus, o daugiausia politikos naujienų sužino iš televizijos laidų.

Jaunuoliai neblogai išmano politikos pagrindus ir jaunimo politiką, tačiau Lietuvos politinę sistemą – prastai, o vietos savivaldos procesų visiškai nežino.

Jauni klaipėdiečiai negalėjo įvardyti, kad Lietuva yra parlamentinė valstybė, nežinojo, jog taip aistringai aptarinėta Stambulo konvencija – tai Europos Tarybos dokumentas, nesugebėjo paaiškinti, kas yra liberalizmas.

Sirutiškis

Kėdainių rajono kaime, Nevėžio gatvėje, žmonės rado pramuštą namo stogą ir įstrigusią strėlę su metaliniu antgaliu. Pasak šeimininkų, ji atrodė tikrai nevaikiška ir ne žaidimams skirta.

„Tikrai susimąstėme, gal čia visai rimtas šaulys? Gerai, kad tik į stogą pataikė, o ne į žmogų. Pažįstamas policininkas patarė paklausinėti vaikų, bet kad kaime pas mus aplink vaikų nėra, čia ir ne vaikų darbas, per daug rimta strėlė“, – sakė sodybos šeimininkė. Sirutiškiečiai pareiškimo policijai dėl šio įvykio nerašė.

Kupiškis

Vytauto gatvėje liepsnojo mobilioji grūdų džiovykla. Pamatęs pavojų ūkininkas puolė pats gesinti gaisro, buvo iškviesti ugniagesiai. Atskubėjus gelbėtojams liepsnos liežuvių nebuvo matyti, tik iš džiovyklos rūko dūmai. Pasiekti džiovyklos viduje esantį gaisro židinį gelbėtojams nebuvo lengva. Jiems teko išpjauti dalį šono.

Smilkstantys grūdai buvo išpilti. Ūkininkas traktoriumi grūdus perkasė, pildami vandenį ugniagesiai juos aušino. Aprūko ir buvo sulieta apie 25 tonas grūdų.

Panevėžys

Į ligoninę iš Pasvalio rajono buvo atvežta vaistais apsinuodijusi 3 metų mergaitė.

Tėvai įtarė, kad dukra galėjo apsinuodyti prosenelės, pas kurią ji svečiavosi, vaistais.

Suaugusieji pakraupo dukters rankose išvydę vaistų pakuotę.

Kol kas dar neaišku, ar vaikas spėjo į burną įsidėti vaistų, tačiau išsigandę tėvai mergaitę iš karto nuvežė į ligoninę. Vaiko sveikatai pavojaus nėra, ji į ligoninę paguldyta tik stebėti.

Būdama namuose Klaipėdos gatvėje panevėžietė išgirdo keistą krebždesį laiptinėje ir nuėjo pažiūrėti, kas ten darosi.

Pažvelgusi pro duryse esančią akutę moteris pamatė prie jų besisukinėjantį nepažįstamą vyrą. Atidaryti duris ji pabijojo.

Nepažįstamajam nulipus laiptais žemyn moteris pamatė, kad prie durų padėtas plastikinis indas su benzinu. Ant jo buvo palikta degtukų dėžutė ir grasinantis laiškas. Kol kas jokio įtariamojo nėra, o moteris tikino nežinanti, kas galėjo taip pasielgti.

Sakališkė

Švenčionių rajone pasieniečiai prie valstybės sienos su Baltarusija priverstinai nutupdė nuotoliniu būdu valdomą lėktuvėlį. Ši vieta yra maždaug pustrečio kilometro nuo valstybės sienos su Baltarusija.

Bepilotis orlaivis aptiktas naktinio matymo įranga. Pareigūnai panaudojo nešiojamąją bepiločių orlaivių užkardymo sistemą, perėmė skraidyklės valdymą ir priverstinai ją nutupdė.

Pasieniečiai patikrino aplinkines vietoves, tačiau nieko įtartino neaptiko.

Anykščiai

Vakar po antros valandos nakties vieno privataus namo gyventojus iš miego prikėlė dūžtančio stiklo garsai. Pašokę iš lovų jie išvydo išdaužtą kambario langą. Pareigūnai iš karto sulaikė 23 metų įtariamąjį.

Prieš uždarydami į areštinę policininkai vyrą patikrino. Apžiūros metu jis staiga išsitraukė peilį ir brūkštelėjo vienam pareigūnui per koją. Agresyvų vyrą policininkai sutramdė, tačiau tikrintis blaivumą jis atsisakė. Pareigūnas buvo sužeistas nesmarkiai.

Takniškiai

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro rūšiavimo padalinyje nugriaudėjęs sprogimas apgadino įmonės turtą.

Manoma, kad sprogimą sukėlė aliuminio kibiras su milteliais.

Darbuotojas pareigūnams paaiškino, kad smulkino šakas. Kraudamas jas į smulkintuvą jis nepastebėjo aliuminio kibiro su baltais milteliais. Supylus šakas į smulkintuvą su kibiru įvyko sprogimas.

Išdužo krautuvo priekiniai stiklai, durelių stiklas, darbuotojas nenukentėjo.

Rykantai

Trakų rajone netoli geležinkelio bėgių pasieniečiai aptiko beveik 6 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Įtariama, kad rūkalai į Lietuvą galėjo būti atgabenti traukiniu iš Baltarusijos ir čia išmesti.

Cigaretės buvo supakuotos į 12 juodos spalvos ryšulių. Polietileno plėvele apvyniotuose paketuose buvo cigaretės „Minsk Capital MS“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Medininkai

Ketvirtadienį vidurdienį Vilniaus rajone pasieniečiai įprasta tvarka tikrino per Medininkų punktą į Lietuvą įvažiuojančių asmenų ir automobilių dokumentus.

Tarp atvykstančiųjų buvo ir 38 metų baltarusis, vairavęs Rusijoje registruotą vilkiką „Renault Premium“ su puspriekabe „Schmitz“.

Vairuotojo elgesys ir veiksmai iškart sukėlė įtarimų. Jis punkto teritorijoje kelissyk keistokai manevravo mėgindamas pastatyti vilkiką reikiamoje vietoje.

Pareigūnai suprato, kad užsienietis neblaivus. Vilkiko vairuotojui buvo nustatytas sunkus girtumas – 2,57 promilės.

Ukmergė

Remontuodama butą Vytauto gatvėje moteris po grindimis aptiko ginklų ir šaudmenų.

Atvykę policijos pareigūnai paėmė dujinį revolverį, du surūdijusius medžioklinius šautuvus ir 72 įvairaus kalibro šovinius.

Venciūnai

Alytaus rajone į avariją pateko du lengvieji automobiliai ir dvi sunkiasvorės transporto priemonės.

„Opel“ važiavo nuo Kauno Druskininkų kryptimi. Jam stabtelėjus sukti link Venciūnų kaimo vilkikas MAN rėžėsi į „Opel“, o po to į kitoje sankryžos pusėje stovintį „Volvo“, kuris nuo smūgio kartu su vilkiku nuvažiavo į pakelės griovį. Nuo smūgio „Opel“ trenkėsi į priešpriešiais atvažiuojantį miškavežį „Mercedes-Benz“.

Milvydai

Šalčininkų rajone laisvalaikiu sportuodama pareigūnė pastebėjo šalikelėje gulinčią moterį, kurios kojos buvo važiuojamojoje kelio dalyje.

Moteris į dirgiklius nereagavo, sunkiai kvėpavo, veidas buvo pamėlynavęs. Suteikus būtinąją medicinos pagalbą moteris atsigavo, tačiau savarankiškai atsistoti negalėjo, nes buvo neblaivi.

Nelaimėlė buvo perduota giminaičiams. Pareigūnę šokiravo kitų eismo dalyvių elgesys – pravažiuojančių automobilių vairuotojai ir dviratininkai šalikelėje gulinčią moterį tiesiog apvažiuodavo. Nė vienas ne tik nesustojo, bet ir neiškvietė pagalbos.

Likančiai

Zarasų rajone į griovį įlėkė sunkiai apgirtusios moters vairuojamas automobilis. Avarija įvyko ketvirtadienio vakarą kelyje Dusetos–Užpaliai–Vyžuonos. 13-ajame kilometre esančiame griovyje buvo rastas automobilis „Škoda Octavia“.

Jį vairavo 40-metė moteris, Antadavainės kaimo gyventoja (Zarasų r.). Jai buvo nustatytas sunkus (2,68 promilės) girtumas.

Visaginas

Ketvirtadienį vakare Kosmoso ir Parko gatvių sankryžoje automobilio „Ford Galaxy“ 19-metė vairuotoja sukdama į kairę nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančio motociklo BMW R1200 GS.

Motociklą vairavęs 44 metų vyras atsitrenkė į „Ford Galaxy“ automobilio priekį. Motociklo vairuotojui gydymo įstaigoje nustatyti daugybiniai sužalojimai.

Klaipėda

Piktu prakeiksmu paženklintas Pilies uoste prisiglaudęs senas banginių medžioklės laivas „Ole Willassen“ – nežinia, kodėl jis vėl ketvirtadienį pradėjo grimzti į dugną. Pavojingai pasvirusį laivą vandens paviršiuje laiko tiktai lynai. Skenduolis aptvertas bonomis, kad teršalai nepatektų į Danę ir Kuršių marias, ieškomi šeimininkai. Prieš 70 metų Norvegijoje statytas „Ole Willassen“ skęsta jau trečią kartą. Aplopytas ir padažytas vėl grąžinamas prie krantinės, nors nerašytos jūreivių taisyklės skelbia, kad tokiems laivams nelemta plaukioti – anksčiau ar vėliau jie nugarma į dugną. „Tai yra daugiau nei gluminantis ir piktinantis faktas, – sakė Klaipėdos meras V.Grubliauskas. – Danės upė tikrai negali būti ir nebus laivų kapinynu.“ Šiuo metu ugniagesiai gelbėtojai deda dideles pastangas, kad stabilizuotų pasvirusį laivą ir stengiasi jį grąžinti į tinkamą plukdyti padėtį. Laivas bus išplukdytas iš Danės upės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?