A. Bilotaitė dėl migrantų krizės prašo sušaukti neeilinę ES vidaus reikalų ministrų tarybą

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Slovėnijos vidaus reikalų ministrą Alešą Hojsą prašydama surengti neeilinę Europos Sąjungos (ES) vidaus reikalų ministrų tarybą.

 A.Bilotaitė Pabradėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 A.Bilotaitė Pabradėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 A.Bilotaitė Pabradėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 A.Bilotaitė Pabradėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 A.Bilotaitė Pabradėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 A.Bilotaitė Pabradėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 29, 2021, 5:31 PM

„Nuo praeito ES vidaus reikalų ministrų susitikimo praėjo tik dvi savaitės, o neteisėtų migrantų skaičius per šį laiką išaugo beveik dvigubai. Ši situacija reikalauja neatidėliotinų veiksmų ir sprendimų“, – Vidaus reikalų ministerijos (VRM) panešime cituojama A. Bilotaitė.

Ministrė laiške Slovėnijos vidaus reikalų ministrui taip pat pažymėjo, kad Lietuvai reikalinga apčiuopiama politinė, finansinė ir ekspertinė parama siekiant sustabdyti neteisėtos migracijos srautą ir užkardyti kelią per Lietuvą į kitas ES valstybe nares.

„Viena ir svarbiausių užduočių – tai fizinio barjero įrengimas. Įvertindami migracijos srautų dinamiką, manome, kad tai vienintelis pragmatiškas sprendimas, kuris padės pasiekti rezultatų trumpuoju laikotarpiu“, – sako vidaus reikalų ministrė.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šiemet Lietuvos ir Baltarusijos sieną neteisėtai kirto 3145 migrantai. Nuo metų pradžios daugiausia migrantų sulaikyta Šalčininkų rajone – 703. Druskininkų savivaldybės ribose įkliuvo 664 neteisėtai iš Baltarusijos patekę užsieniečiai, Varėnos – 659, Ignalinos – 440, Švenčionių – 323, Lazdijų – 176, Vilniaus – 145, Zarasų – 35.

Anot ministerijos, didelė dalis sulaikytųjų per Lietuvą siekia patekti į Vakarų Europos valstybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.