G. Nausėda kreipėsi į šalies gyventojus: faktai byloja akivaizdžiai

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį kreipėsi į šalies gyventojus ragindamas pasiskiepyti. Šalies vadovas ragino vadovautis mokslininkų žiniomis, saugoti savo artimuosius.

Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 28, 2021, 11:41 AM, atnaujinta Jul 28, 2021, 5:28 PM

„Noriu dar kartą paskatinti pasiskiepyti. Ne dėl to, kad kažkas verčia ar skatina tai daryti. Pasiskiepykite dėl savęs, dėl savo artimųjų ir dėl visos visuomenės saugumo.

Šiandien faktai byloja akivaizdžiai: tie žmonės, kurie yra pasiskiepiję, keleriopai sumažina savo riziką susirgti koronavirusu, ypatingai – Delta atmaina. Sumažėja jų tikimybė patekti į ligoninę ir labai dramatiškai sumažėja tikimybė, kad gali ištikti mirtis“, – kalbėjo G.Nausėda.

Prezidentas kvietė mažiau vadovautis socialinių tinklų teorijomis.

„Tiesiog klausykime mūsų mokslininkų, specialistų ir pasiskiepykime“, – pabrėžė prezidentas.

G.Nausėda kalbėjo, kad šiandien Lietuvoje turime visas galimybes pasiskiepyti: turime visų tipų vakcinų, daug mobiliųjų punktų.

„Todėl nesunkiai galite rasti tokį jūsų artimoje aplinkoje. Ir, žinoma, pasiklauskite tų, kurie jau pasiskiepijo. Jeigu jie pasiskiepijo, jie jums suteiks visą informaciją, kodėl jie taip padarė.

Galiu pasakyti vieną paprastą dalyką – pasiskiepijau aš, pasiskiepijo mano žmona Diana, mano abi dukros. Ir štai paskutinio mano susitikimo su tėveliu metu jis paklausė manęs, kada galės pasiskiepyti trečiąjį kartą, kadangi jo antrasis skiepas buvo atliktas prieš pusę metų“, – kalbėjo G.Nausėda.

„Jis yra labai bendraujantis žmogus, ir tokiu būdu jis nori sumažinti savo riziką susirgti. O, kaip jūs puikiai žinote, žmogui, kuriam jau beveik 92 metai, kiekvienas kontaktas su susirgusiu asmeniu gali būti lemtingas“, – sakė šalies vadovas.

Šalies vadovas dar kartą paragino gyventojus pasiskiepyti. „Pasinaudokime proga išspręsti šią Lietuvos problemą ir gyventi sveikai“, – sakė prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.