Po negauto kvietimo į Prezidentūrą – viešas T. V. Raskevičiaus siūlymas G. Nausėdai

Reaguodamas į prezidento Gitano Nausėdos sutikimą pasirašyti Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pataisas, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius kviečia jį kartu nuvykti į Lietuvoje steigiamas prieglobsčio prašytojų stovyklas ir iš pirmų lūpų išgirsti, su kokiais rūpesčiais ir galimais žmogaus teisių pažeidimais susiduria nuo Baltarusijos režimo ir manipuliacijų nukentėję žmonės, rašoma Seimo nario pranešime.

 G. Nausėdai – viešas T. V. Raskevičiaus kvietimas.<br> Lrytas.lt montažas.
 G. Nausėdai – viešas T. V. Raskevičiaus kvietimas.<br> Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-21 21:09, atnaujinta 2021-07-21 21:11

Prezidento teigimu, Seimo skubos tvarka priimtas įstatymas yra „skylėtas“ žmogaus teisių prasme ir šio įstatymo trūkumai turi būti ištaisyti artimiausiu metu.

Prezidentas trečiadienį pasirašė Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pakeitimo įstatymą. Prezidentūroje vykusiame pasitarime dalyvavo konkrečių Seimo komitetų vadovai: Seimo pirmininkė Viktorija Čmilyte-Nielsen, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas bei Seimo kontrolierių įstaigos Žmogaus teisių biuro vadovas Vytautas Valentinavičius, tačiau vietos prie diskusijų stalo Žmogaus teisių komitetui neatsirado.

„Nuoširdžiai tikiu, kad prezidento susirūpinimas pabėgėlių žmogaus teisėmis yra nuoširdus ir paremtas humanitariniais principais. Taip pat nuoširdžiai tikiu, kad svarbiuose susitikimuose Prezidentūroje nedalyvauju ne todėl, kad prezidentui primenu arba netgi asocijuojuosi su tam tikrais kitais žmogaus teisių klausimais, kurie jo ekscelencijai šiuo metu nėra nei tokie aktualūs, nei patogūs.

Todėl, pasinaudodamas proga, norėčiau pakviesti prezidentą kartu, asmeniškai su manimi, apsilankyti Lietuvoje steigiamose prieglobsčio prašytojų stovyklose“, – savo „Facebook“ įraše skelbia Tomas Vytautas Raskevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.