„Laisvės partija“ stoja į kovą su socialistiniu požiūriu: gins LGBT+ teises, kanapes ir netoleruos smurto

2020 m. rugsėjo 8 d. 10:21
„Laisvės partija“ į Seimo rinkimus eina, siūlydama skirti ambicingą finansavimą mokslui, nulinę toleranciją smurtui, dėmesį LGBT+ bendruomenei ir kanapių įteisinimui. Likus mėnesiui iki Seimo rinkimų, antradienį ir trečiadienį juose dalyvausiančios politinės partijos pristato savo rinkimų programas.
Daugiau nuotraukų (18)
„Jau vienerius metus veikiame visoje Lietuvoje ir užsienyje turime skyrius. Susikūrėme tam, kad Lietuvos politikoje būtų mažiau pykčio ir daugiau džiaugsmo ir būtų galvojama daugiau apie ateitį ir mažiau nagrinėjama ir pykstamasi dėl praeities“, – apie partijos tikslus kalbėjo jos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.
Tai, jos nuomone, atspindi ir partijos šūkis artėjančiuose Seimo rinkimuose: „Norintiems džiaugtis“.
Mandatai. Savo rezultatus Seimo rinkimuose „Laisvės partijos“ politinės jėgos atstovai prognozavo atsargiai. A.Armonaitė patikino, kad nori surinkti 100 tūkst. balsų Lietuvoje.
„Esame nauja partija ir kai kur yra žinomumo iššūkių, yra ir resursų trūkumo. <..> Norime turėti stiprią, veiklią frakciją Seime“, – tikino ji.
Premjeras. Jei partijai tektų sudaryti valdančiąją koaliciją, premjero postas, partijos atstovų teigimu, būtų siūlomas R.Šimašiui.
Švietimas. Švietimo tematika, A.Armonaitės teigimu, yra partijos prioritetas numeris vienas. „Viskas prasideda nuo švietimo ir norime pokyčių Lietuvos mokyklose, kad vaikai būtų ugdomi patirti realią brandą, kad jie būtų mokomi IT kaip trečios ar ketvirtos kalbos ir kad mokytojai būtų pasirengę tam darbui“, – teigė partijos pirmininkė.
Pasak A.Armonaitės, šiuo metu matomos galimybės ugdyti darbui pasirengusią pedagogų kartą. Ji pabrėžė, kad mokyklose labai svarbi ir savižudybių bei patyčių prevencija.
„Prie švietimo priskiriame ambicingas investicijas į mokslą. Mokslui turėtų būti skiriami 3 proc. BVP“, – nurodė ji.
LGBT+ ir nulinė tolerancija smurtui. Rinkimų programos koordinatorė Ieva Pakarklytė tikino, kad įvykiai Baltarusijoje parodė, jog demokratijos pamatas yra žmogaus teisės, todėl žmogaus teisių užtikrinimas skirtingoms visuomenės grupėms bus vienas kertinių partijos siekių.
Partija sieks LGBT+ asmenų santykių įteisinimo ir leidimo sudaryti civilinę santuoką bei kitų teisių išplėtimo. Žadamas dėmesys tautinėms mažumoms ir neįgaliesiems bei psichinę negalią turintiems žmonėms. 
„Laisvės partijos“ atstovai taip pat atsakė į viešojoje erdvėje sklandančią kritiką, kad yra tik dviejų temų – LGBT ir kanapių įteisinimo – partija.
„Labai gerai, kad šią partiją atpažįsta pagal temas, kurios ilgai buvo politikoje pakištos po kilimu“, – sakė R.Šimašius. Jis pabrėžė, kad dalis partijų yra jokių temų partijos, todėl geriau būti dviejų temų partija nei jokių temų partija.
I.Pakarklytė kartu atkreipė dėmesį į savaitgalį Lietuvą apskriejusias žinias apie nelegalias šunų veisyklas.
„Tai parodo, kad turime didžiulė toleranciją smurtui. Mes manome, kad tolerancijos smurtui negali būti jokios“, – akcentavo ji, patikindama, jog būtina tokią situaciją keisti.
Ekonominė ir socialinė politika. „Laisvės partija“ garantuoja neįvesianti naujų mokesčių, siūlys sumažinti gyventojų pajamų mokestį iki 15 proc., paramą kuriantiems darbo vietas, žada naujas įmones dvejus metus atleisti nuo mokesčių, paramą startuoliams ir mikro įmonėms iki 10 žmonių, radikaliai mažinti biurokratiją. Partijos siekis – kad Lietuva užimtų pirmą vietą verslo aplinką vertinančiame Pasaulio banko reitinge „Doing Business“ (šiuo metu šalis yra 11-oje pozicijoje).
Koronaviruso pandemija. Sprendžiant koronaviruso krizę partija siūlo labiau pasitikėti pilietine visuomene bei privačiu sektoriumi, modernizuoti valstybės aparatą. „Ko labai aiškiai pasigedome ir ką reikėtų užtikrinti ateityje – pirmiausiai tiesos sakymas, ne įprastas baltarusiškas informacijos slėpimas, kad visko turim, nors neturim, ir du mėnesiai prarandami“, – sakė R.Šimašius.
Anot jo, Lietuva turi galimybę iš COVID-19 situacijos išeiti „pozityviai pasikeitusi, modernizavusi savo valstybės aparatą, kad jis būtų labiau atsparus, pasiruošęs ir lankstus veikti įvairiomis sąlygomis, labiau įtraukiantis ir pasitikintis“.
Antradienį ir trečiadienį savo programas lygiomis teisėmis pristatys ir į žurnalistų klausimus atsakys visos 17 rinkimuose dalyvaujančių partijų, jų eiliškumas nustatytas burtų keliu.
Primename, kad Seimo rinkimai vyks spalio 11 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.