Šį skanumyną konditerės gamino net dvi paras, nes reikėjo laiko sluoksniams sustingti. Rekordiniam gaminiui panaudotas stiklinis akvariumas, į kurį tilpo net 240,87 litro šio dešimties skonių deserto.
Konditerėms pirmiausia reikėjo sukurti receptą, kad želatinos nebūtų nei per daug, nei per mažai, mat desertas buvo stingdomas čia pat, trečiajame aukšte atvėrus langus.
Gaminį išmatavo ir užfiksavo speciali komisija, kuri duomenis perduos Lietuvos rekordus fiksuojančiai agentūrai „Factum“.
Gardumynui prireikė 200 litrų įvairių sulčių, 40 litrų pieno, 10 kilogramų želatinos, po 6 kilogramus cukraus, juodųjų serbentų ir braškių, 200 gramų vanilinio cukraus.
Tai – jubiliejinis, 20-asis, ŠPRC kolektyvo rekordas. Pirmąjį rekordą ŠPRC bendruomenė pasiekė 2000-ųjų lapkričio 16-ąją – iškepė ilgiausią ir sunkiausią pyragą. Jo ilgis siekė 86,34 metro, o svėrė – net 211,7 kilogramo.