Raštu atsakyti nepavyks: V. Pranckiečiui teks apsilankyti A. Širinskienės komisijos posėdyje

2019 m. sausio 23 d. 13:20
Panašu, kad Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui vis tiek teks apsilankyti galimą neteisėtą įtaką ir poveikį Lietuvos politikams tiriančioje Seimo laikinojoje komisijoje, kuriai vadovauja valstietė Agnė Širinskienė.
Daugiau nuotraukų (1)
Seimo laikinoji komisija trečiadienį vyksiančiame posėdyje toliau svarsto galimai darytą poveikį Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nariams. Į komisijos posėdį buvo pakviestas Seimo pirmininkas, tačiau dar vakar jis pasakė, kad nedalyvaus.
„Pranešta neteisingai, pranešta, kad aš nesiruošiu atsakinėti į klausimus, ruošiuosi, bet darysiu prisitaikęs laiką. Negalima darbotvarkės planuoti iš vakaro, kaip ir su A.Širinkskiene, paprašiau jos užsukti praėjusią savaitę, bet ji atsakė, kad jos darbotvarkė suplanuota“, – aiškino V.Pranckietis trečiadienio rytą„Žinių radijo eteryje.
Trečiadienį vykusiame komisijos posėdyje pirmininkė A.Širinskienė teigė, kad Seimo vadovo klausimai raštu komisijos netenkins, teks apsilankyti posėdyje.
„Įvyko tokia situacija, kad mes jam penktadienį išsiuntėme prašymą dalyvauti. Pasirodė, kad Seimo pirmininko sekretoriatas nenaudoja elektroninės dokumentų valdymo sistemos. Tai vakar, kai pradėjome aiškintis, supratome, kad kvietimas nėra gautas. Tai siūlau šį klausimą iš šiandienos darbotvarkės išimti. Ir paprašyti Seimo pirmininko nurodyti jam tinkamas datas, o tada mes, komisija, prisiderinsime ir su juo pasikalbėsime“, – komisijos posėdyje kalbėjo A.Širinskienė.
Liberalas Eugenijus Gentvilas pasitikslino, ar tai reiškia, kad atsakymai raštu netenkina, kaip kad prašė pats Seimo vadovas.
„Manau, kad jis pats mielai ateis ir į klausimus atsakys. Nes, mačiau, ir žiniasklaidai jau komentuoja šiek tiek tą susitikimą. Manau, kad sudarome galimybę išklausyti“, – kalbėjo A.Širinskienė.
Seimas praėjusių metų rugsėjo pabaigoje sudarė komisiją aiškintis suinteresuotų asmenų ar jų grupių galbūt neteisėtą įtaką, poveikį rinkimų eigai, koalicijų formavimui, parlamentinių frakcijų, atskirų politikų darbui, partijų ir visuomeninių judėjimų veiklai bei finansavimui, teisėkūros procesams, valstybės valdomų įmonių, viešųjų įstaigų vadovų, valdymo ar priežiūros organų narių rinkimui, skyrimui.
Tačiau komisijai kol kas nesiseka iš esmės pradėti tyrimo, nes negauna informacijos iš specialiųjų tarnybų.
Savo išvadas tyrėjai turėtų pateikti iki šių metų gegužės 1 dienos. Tuo metu vyks prezidento, Europos Parlamento rinkimų kampanija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.