Naisių ponui Seimo nariai – lyg veršiai

2017 m. lapkričio 10 d. 15:19
„Lietuvos rytas“
Čia kokia ferma ar „Agrokoncernas“, ar ir vienas, ir kitas kartu? Bet kokiu atveju vienintelis tos bendrovės akcininkas R.Karbauskis, regis, iki šiol taip ir nesuprato, kad čia nei viena, nei antra, o Seimas.
Daugiau nuotraukų (6)
Tokią išvadą galima padaryti po trumpos komedijos, kurios metu „valstiečių“ vadas ir jo statytinis V.Pranckietis mėgino po Seimo salę stumdyti ištisas frakcijas taip, kaip jiems atrodo ar kaip liepia dangaus kūnų išsidėstymas.
Abu išminčiai nusprendė, kad Seime dabar bus ne taip, kaip buvo visą atkurtą nepriklausomybę ar kaip yra visame normaliame pasaulyje, kur kairė sėdi kairėje, dešinė – dešinėje, centras – per vidurį, opozicija – vienoje pusėje, o valdžia – kitoje.
Taigi į opoziciją nukeliavę socialdemokratai buvo nugrūsti į dešinę, tiesiai už amžinųjų savo priešininkų konservatorių nugarų, o ten visuomet sėdėję liberalai nuvaryti arčiau centro. Su „valstiečiais“ likę kairiųjų atskalūnai, aišku, liko savo vietose.
„Kas čia dabar?!“ – pūtė akis varinėjamieji ir pripažino, kad tokių dalykų pasaulis dar nematė. Bet pagrindinis varovas R.Karbauskis atrėžė, kad čia Lietuva.
Akivaizdu, kad jis taip pabandė nubausti iš valdžios pasitraukusius kairiuosius ir aiškiai parodyti, kas čia viršininkas. O atskirti liberalus nuo konservatorių – irgi ne pro šalį.
Vis dėlto liberalai ir socialdemokratai nusprendė priminti Naisių ponui, kad jie – ne veršiai, ir patys susitarę pasikeitė vietomis. Liberalai vakar jau sėdėjo, kur ir anksčiau, o socialdemokratai – maždaug per vidurį, bet vis viena arčiau kairės.
Regis, tam pritarė ir sveiko proto likučių dar nepraradę „valstiečiai“, pavyzdžiui, Seimo pirmoji vicepirmininkė R.Baškienė.
Tik kada R.Karbauskis supras, kad Seimo nariai vis dėlto skiriasi nuo buvusio kolchozo „Už taiką“ galvijų?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.