Rekordo iniciatorius restorano „Floros simfonija“ bendraturtis Henrikas
Tautkus sakė, kad 4 valandas ruoštai picai iškepti ir pagaminti
prireikė 15 kilogramų miltų, 8 kilogramų pievagrybių, 6 kilogramų
saliamio dešros, 6 kilogramų šoninės, 6 kilogramų raudonųjų ir baltųjų
svogūnų, 6 kilogramų kumpio, 3 kilogramų paprikos, 15 kilogramų sūrio,
6 kilogramų alyvuogių.
Naujojo pasiekimo liudininku tapęs kaunietis dainininkas Mindaugas
Mickevičius–Mino pasirūpino, kad šis rekordinio dydžio patiekalas
būtų pristatytas į Kauno Šv.Dvasios (Šilainių) bažnyčią, kur vyko
šventinis renginys. Jis skirtas Šilainių mikrorajone gyvenančioms,
organizacijos „Caritas“ globojamoms socialiai remtinoms šeimoms.
Rekordinę picą suvalgė maždaug 100 vaikų.
Pirmą kartą Lietuvoje rekordinė pica kepta 2009 metais Palangoje, šalia
J.Basanavičiaus gatvės įsikūrusioje kavinėje „Floros simfonija“.
Picos skersmuo siekė 2 metrus 4 centimetrus. Rekordą užfiksavo
agentūra „Factum“.
2010 – aisiais rugsėjo 1-osios proga Klaipėdos „Akropolyje“ įsikūrusi
„Can Can“ picerija iškepė rekordinę 2,5 metrų skersmens picą.
Lietuvos rekordų knygoje užfiksuota ir storiausia pica. 2010 metais 5,9
cm storio patiekalas iškeptas Vilniaus picerijoje „Fokus pica“.
Didžiausios pasaulyje picos skersmuo siekia 37 metrus 4 centimetrus.