Kaip nenublankti prieš savo šešėlį?

2016 m. rugpjūčio 19 d. 06:44
Kartą buvo toks galvotas vyras. Saulėkaitoje stebėdamas savo šešėlį, tobulai atkartojantį šeimininko judesius, jis įsisvajojo turėti tamsųjį antrininką. Ir vieną gražią dieną šešėlis tapo jo nuolankiu tarnu. Viskas klostėsi puikiai, kol anas vyras nesutiko žavios princesės.
Daugiau nuotraukų (1)
Kadangi šią pasaką rašė liūdnasis H.Ch.Andersenas, viskas baigėsi kruvinai. Šešėlis melagingai įskundė savo šeimininką, jį nubaudė mirtimi, o princesė atiteko Šešėliui. Istorijos moralas: neik su velniu obuoliauti – paliksi be obuolių ir be terbos. Arba galvos.
Bet kam rūpi tos senos istorijos? Juk prieš rinkimus sekamos kitos pasakos. Štai naujausia. Seimo rinkimuose nedalyvaujantis ir Europos Parlamente liekantis Darbo partijos vedlys V.Mazuronis paskelbtas šešėliniu premjeru.
Atrodytų, saugus variantas: ir atsakingas postas keliems mėnesiams paskirtas, ir pamėgtai europarlamentaro algai – jokios grėsmės.
Vis dėlto žaidimai su šešėliais turi ir tamsiąją pusę. Ne tik pasakose.
Ar dar pamenate šešėlinį ministrą pirmininką E.Masiulį? Kur jis dabar? Arba to paties šešėlinio liberalų kabineto susisiekimo ministras R.Mikaitis, netrukus sulaukęs kratų savo namuose. Dar ten buvo tokia šešėlinė kultūros ministrė D.Teišerskytė, vėliau išgarsėjusi skandalingu skrydžiu sėdint „tarp negro ir klozeto“.
Sakysite, čia tik liberalų prakeiksmas? Kažin.
Paklauskime šešėlinės konservatorių krašto apsaugos ministrės R.Juknevičienės, kokios miglos buvo užslinkusios anuomet, kai oro uoste dėl maldininko kilo tokių „įvairių minčių“, kad paskui teko skubiai atsiprašinėti ir tas įžvalgas trinti.
Beje, „darbiečiai“, be kita ko, raginantys po rinkimų drastiškai sumažinti ministerijų skaičių iki 4 ar 5, saviškiams paskirstė jau mažiausiai aštuonis šešėlinius portfelius.
Peršasi dvi išvados – arba jie neapsakomai drąsūs, arba neskaito liūdnų pasakų apie šešėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.