Garsaus iškrypėlio E.Čekanavičiaus apetitas verčia iš koto

2016 m. rugpjūčio 2 d. 17:03
Liūdnai pagarsėjusiam 66 metų pedofilui kauniečiui Ervydui Čekanavičiui nepavyko laimėti ginčo su antstole Sonata Vaicekauskiene, areštavusia jam priklausančias lėšas už skolas butų savininkų bendrijai „Banga“.
Daugiau nuotraukų (1)
Kybartų pataisos namuose bausmę atliekantis paauglių prievartautojas skundėsi neturintis iš ko nusipirkti maisto, bet teisėjos Laimos Kriaučiūnaitės jam sugraudinti nepavyko. E.Čekanavičiaus skundas antradienį Kauno apylinkės teisme buvo atmestas, nusprendus jam negrąžinti areštuotos sumos. Be to, iškrypėlis reikalavo priteisti iš antstolės milžinišką sumą dėl neva patirtos moralinės traumos – 30 000 eurų, nors ji atliko savo pareigą.
Į skolas numojo ranka
Vytenio gatvėje esančio daugiabučio savininkų bendrija „Banga“ kreipėsi į teismą, reikalaudama priteisti iš E.Čekanavičiaus skolas dėl bendrijai nesumokėtų mokesčių.
Anot S.Vaicekauskienės, E.Čekanavičius buvo įpareigotas sumokėti „Bangai“ daugiau nei 2 tūkst. eurų, neskaitant palūkanų, tačiau to nepadarė.
E.Čekanavičius turi ne tik skolų, bet ir skolininkų. Siekdamas atgauti skolą iš vieno asmens, jis kreipėsi į S.Vaicekauskienės kolegas dėl jos išieškojimo. Kai skola buvo pervesta, S.Vaicekauskienė šiuos pinigus iškart areštavo, kad būtų galima atsiskaityti su „Banga“.
S.Vaicekauskienei nusprendus pervesti į savo depozitinę sąskaitą pedofilui priklausančius pinigus, pastarasis parašė skundą Kauno apylinkės teismui.
Įžeidė antstolės padėjėją
„E.Čekanavičius savo skunde aiškino neturintis iš ko gyventi. Jam maža kaliniams skirto maisto davinio, o pinigų nusipirkti produktų pataisos namų parduotuvėje – trūksta“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo antstolė.
Pedofilas S.Vaicekauskienės padėjėją išvadino laisvo elgesio moterimi. Jis tvirtino esąs politinis kalinys ir tremtinys, todėl antstolė jo nemėgstanti, siekianti pasipelnyti jo sąskaita.
E.Čekanavičius taip pat dėstė, jog antstolė jam gera valia neleido sumokėti skolos, ji neva neišsiuntė raginimo atsiskaityti.
Pedofilas tvirtino patyręs dvasinius išgyvenimus ir pareikalavo priteisti iš S.Vaicekauskienės 30 tūkst. eurų dydžio neturtinę žalą, bet liko nieko nepešęs – teismas atmetė šį prašymą.
Žaidžia gudrų žaidimą?
Kauno butų savininkų bendrija „Banga“ jau ne vienerius metus kovoja su E.Čekanavičiumi, kuris nemoka mokesčių, skirtų daugiabučio poreikiams, neprisideda prie namo atnaujinimo.
„Skolų uodega pradėjo vilktis maždaug prieš 20 metų. Pavyzdžiui, daugiabutyje buvo renovuotas šildymo mazgas, tačiau jis prie išlaidų neprisidėjo“, – prisiminė buvęs „Bangos“ pirmininkas Valdemaras Statkevičius.
Prieš ketvirtį amžiaus mirus E.Čekanavičiaus motinai, jis sutiko paveldėti butą Vytenio gatvėje, bet neįteisino jo savo vardu. Taip jis gyveno daugelį metų, kol neatsidurdavo kalejime.
„Registrų centre buvo nurodyta, kad šis būstas niekam nepriklauso. Iš jo negalima išieškoti skolų, nes jis oficialiai neturi jokio turto.“, – tvirtino V.Statkevičius.
Pedofilas skolingas ne tik namo bendrijai. Pasak S.Vaicekauskienės, vienai savo aukų jis iki šiol nesumokėjo 9 tūkst. eurų neturtinės žalos, kurią priteisė Kauno apygardos teismas, išnagrinėjęs lytinio nusikaltimo bylą.
Išėjęs į laisvę, dairosi naujų aukų
E.Čekanavičius dėl lytinio potraukio prie nepilnamečių teisėsaugai žinomas nuo 1971 metų.
Pedofilas mėgsta prisistatinėti politiniu kaliniu, disidentu, nurodo, kad yra įgijęs aukštąjį išsilavinimą, nors iš tikrųjų yra baigęs vos 5 klases.
1995 metais už vyro lytinį santykiavimą su vyru, pasinaudojant pastarojo bejėgiškumu, jis buvo nuteistas kalėti 5 metus.
Išėjęs į laisvę pedofilas įkliuvo dėl trijų nepilnamečių apsvaiginimo aminazinu. Už tai jam buvo skirta 4 metai nelaisvės.
2003 metais E.Čekanavičius nuteistas kalėti 7 metus ir 9 mėnesius už 15-mečio tvirkinimą, prievartavimą ir už lytinį santykiavimą su 18 metų jaunuoliu, pasinaudojant jo bejėgiškumu.
2008 metų gruodį į laisvę išėjęs E.Čekanavičius nenurimo ir vėl ėmė ieškoti jaunų aukų.
2010 metais iškrypėlis kalėjime atsidūrė 1 metams ir 3 mėnesiams už pornografinių vaizdajuočių, kuriose nufilmuoti nepilnamečiai, laikymą.
2011 metų balandžio 15 dieną už trylikamečio išžaginimą, kvaišalų jam davimą Kauno apygardos teismas E.Čekanavičiui skyrė 17 metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau Apeliacinis teismas ją sušvelnino dvejais metais.
SkolapedofilasKaunas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.