Švęsti Užgavėnių į šį Šiaulių rajono miestelį privažiavo tiek svečių, kad pasidarė ankšta. Po vidurdienio iš viso Šiaurės Lietuvos regiono suplūdę automobiliai užtvindė miestelio gatves, o prie Naisių nusidriekė per 3 kilometrų ilgio norinčiųjų įvažiuoti eilė.
Naisiškiai šią žiemos išvarymo šventę surengė Baltų arenos papėdėje. Prie įspūdingo piliakalnio susirinko tūkstantinė minia. Čia šurmuliavo blynų kepėjai, persirengėliai, smalsuolių būriai.
Svečiai klausėsi muzikos, žaidė žaidimus, ėjo ragauti iš Šiaulių rajono suvažiavusių bendruomenių kepamų blynų.
Per Užgavėnių šventę buvo siekiama ir blynų valgymo rekordo. Jį šturmavo Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) kolektyvas, šventei iškepęs net 16 148 blynus.
ŠPRC bendruomenė triūsė nuo ankstaus penktadienio ryto iki vakaro, kol iškepė tiek blynų. Vadinamųjų čirvinių blynų širdelės buvo supakuotos po 5, kad būtų lengviau fiksuoti rekordą.
ŠPRC prekybos ir verslo skyriaus vedėja dr. Renata Veršinskienė paskaičiavo, kad šiam rekordui prireikė 150 kg miltų, 500 kiaušinių, 20 kg cukraus, 40 litrų pieno, 0,5 kg vanilinio cukraus, 20 litrų aliejaus, 20 citrinų ir 10 kg sviesto.
Blynus pusę paros 25 elektrinėmis keptuvėmis kepė visas kolektyvas – 207 mokytojai ir auklėtiniai. „Penkios keptuvės neišlaikė krūvio ir sugedo“, – šypsojosi kepėjai.
Šiauliečiai blynus išdalijo šventės dalyviams, o stebėtojai fiksavo, kad kepiniai čia pat būtų ir suvalgyti. Išdalijus į 13 didžiulių dėžių sudėtus blynus, visa medžiaga bus pateikta Lietuvos rekordus fiksuojančiai agentūrai „Factum“.
Ankstesnis rekordas priklausė kauniečiams. Jie dar 2003 m. Kauno turguje iškepė ir išdalino 13013 blynų.
Pirmąjį rekordą ŠPRC bendruomenė pasiekė 2000-ųjų lapkričio 16-ąją – iškepė ilgiausią ir sunkiausią pyragą. Šio gaminio ilgis siekė 86,34 metro, o svėrė – net 211,7 kilogramo.
Blynų kepimo ir valgymo rekordas ŠPRC kolektyvui – jau 14-asis.