Premjeras: „Ryšininko darbo dirbti nesiruošiu“

2015 m. gruodžio 1 d. 08:28

Seimo Pirmininkei Loretai

Daugiau nuotraukų (1)
„Tikrai aš ryšininko darbo nesiruošiu dirbti. Ką tai reiškia, aš manau, kad pati Seimo Pirmininkė turėtų paaiškinti. Aš, kaip Ministras Pirmininkas, esu atsakingas už Ministrų Kabineto sudėtį ir, matydamas pradėtus ministro darbus, vertinu jo kompetenciją teigiamai ir manau, kad be reikalo kilo šitas skandalas, jeigu nagrinėtume jo esmę, prasmę arba ar iš viso turėjo būti skiriama tiek daug laiko tokioms diskusijoms“, – antradienį interviu LRT radijui sakė Vyriausybės vadovas.
Pirmadienį „darbietė“ L. Graužinienė pareiškė, kad socialdemokratas Algirdas Butkevičius, netenkindamas S. Skvernelio atsistatydinimo pareiškimo, nubrėžė naują darbo stilių su parlamentu, o nuo šiol ji su ministru bendraus per Premjerą.
A. Butkevičius kalbėjo, kad S. Skvernelis turi aiškią viziją, kaip galima įgyvendinti Vyriausybės programą, ir tai daro sėkmingai, o jo pasitraukimas apsunkintų šioje srityje pradėtų darbų įgyvendinimą.
„Aš esu atsakingas prieš visus Lietuvos žmones, todėl aiškiai nusprendžiau netvirtinti S. Skvernelio prašymo atsistatydinti. Su ministru mes sutarėme, kad jis atsiims (praktiškai atsiėmė) savo prašymą, bet aš tikiuosi, kad jisai iki kadencijos pabaigos tuos pradėtus darbus įgyvendins, ir manau, kad geriau mažiau emocijų, bet daugiau turėtų būti dialogo arba tiesiog pokalbio, jeigu iškyla kokių klausimų, ir daugiau solidumo, atsakingumo ir geresnių sprendimų priėmimo padedant vieni kitiems“, – kalbėjo A. Butkevičius.
ELTA primena, kad pirmadienį po pokalbio su Premjeru A. Butkevičiumi vidaus reikalų ministras S. Skvernelis nusprendė likti savo poste. Savo sprendimą netenkinti ministro atsistatydinimo prašymo A. Butkevičius su Prezidente žada aptarti trečiadienį.
S. Skvernelis iš vidaus reikalų ministro pareigų buvo nusprendęs pasitraukti lapkričio 20 d. po policijos vykdytos ginkluoto bėglio gaudynių operacijos. Po 5 val. trukusios operacijos pareigūnai sulaikė Igorį Molotkovą, kuris buvo pasprukęs iš policijos automobilio su pareigūnų automatiniu ginklu.
Kritikos ministrui buvo pažėrusi ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė, ir Seimo Pirmininkė L. Graužinienė.
Visuomenės nuomonių apklausose S. Skvernelis yra tarp politikų, kuriais labiausiai pasitikima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.