Moters automobilį nuo nelaimės išgelbėjo vaikiška užduotis

2015 m. lapkričio 9 d. 14:08
Sigita Purytė
Sekmadienį Klaipėdoje stipri audra siautė negailėdama senų medžių ir gyventojų turto. Per mažiau nei parą laiko vėjo išversti medžiai, elektros stulpas ir balkono stiklai apgadino šešis automobilius, vieną jų – nepataisomai.
Daugiau nuotraukų (45)
Kliuvo ir dviems prekybos centrams – vienam atplėšta dalis stogo, kitam – vartai. Priekulės seniūnijoje virsdamas medis apgadino ir vieną važiuojantį automobilį. Žmonės nei šiuo, nei kitais atvejais nenukentėjo.
Išplėšė dalį balkono 
„Buvome namuose, kai išgirdome, kad kažkas nukrito. Atrodė, lyg vaiko kuprinė nuo stalo ant žemės kristų. Nuėjau pažiūrėti – pusės balkono nėra. Man buvo šokas. Nežinojau, ką daryti“, – apie sekmadienį audros iškrėstą nemalonų pokštą pasakojo klaipėdietė Julia.
Apie 17 val. vėjo gūsis išplėšė priekinę jų buto balkono rėmo dalį ir nusviedė į netoliese stovėjusį kaimyno automobilį.
„Balkono rėmas buvo supuvęs. Kaip tik užsakėm naujus plastikinius rėmus, jie pagaminti, vyras turi grįžti iš komandiruotės ir turi įstatyti. Galėjom ir anksčiau tuos rėmus pakeisti“, – apgailestavo moteris.
Supuvusio balkono savininkams teks mokėti už automobilio remontą. „Skilo automobilio lempa, priekinis stiklas sudaužytas, apibraižytas kapotas, reikės perdažyti. Viskas kainuos gal 300 eurų“, – skaičiavo dviejų vaikų motina.
Moteris sakė negirdėjusių pranešimų apie būsimą audrą.
„Tą dieną su vaikais važiavome prie jūros. Jie mokykloje gavo užduotį pririnkti akmenėlių. Kaip tyčia prieš išvyką mašina buvo toje vietoje, kur nukrito balkono dalis. Kai sugrįžau, pastačiau į kitą vietą. Būtų dar ir ant mano mašinos nukritę. Mistika“, – stebėjosi Julia.
Ji džiaugėsi, kad nebuvo sužeistų, žuvusių žmonių. „Stiklai sudužo mažais gabaliukais. Jei koks žmogus būtų ėjęs...“ – nedrįso svarstyti gyventoja.
Apgadino šiemet gamintą „Toyotą“
Per praėjusią parą Klaipėdos apskrityje ugniagesiai gelbėtojai gyventojų turto gelbėti vyko 34 kartus. Iš jų 8 kartus – Klaipėdos mieste.
Ko gero, labiausiai nukentėjo Rumpiškių g. esančiame kieme stovėjęs automobilis. Jis sugadintas nepataisomai. Kitas, buvęs greta, nukentėjo mažiau. Tas pats medis krisdamas apgadino ir bažnyčios tvoros skardinį stogelį.
Naujakiemio g. audros išlaužtas medis aptalžė naujutėlaitį, šiemet gamintą „Toyota Auris“ automobilį.
Nuo prekybos centro „Banginis“ buvo atplėšta dalis stogo, nuplėšti prekybos centro „Norfa“ (Taikos g. 66A) vartai.
Baltikalnio g. nebenaudojamas elektros stulpas nukrito ant automobilio, išdaužė galinį šoninį stiklą, aplamdė kėbulą.
Netoliese, greta bažnyčios Rumpiškės gatvėje virsdamas medis prislėgė du automobilius, vieną jų – nepataisomai.
„Vėjo gūsiai sustiprėjo sekmadienį apie pietus. 13 val. ugniagesiai jau skubėjo į iškvietimus. Daugiausia – dėl nuvirtusių medžių“, – sakė Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Prevencinės veiklos poskyrio vyriausioji specialistė Birutė Gedrimaitė-Miliuvienė.
Klaipėdos gyventojai perspėjami ir pirmadienio naktį nepalikti automobilių greta medžių ar po balkonais.
Klaipėdos uosto duomenimis, vėjo greitis jūroje sekmadienį siekė 28,3 m/s. Tai – itin didelis vėjo greitis. Baltijos jūrą stebėję gyventojai tikino užfiksavę neįprastai didelių, 4-5 metrus siekiančių bangų.
„Šį rudenį toks stiprus vėjas kilo pirmą kartą, bet šiaip ruduo buvo ramus, tobulas“, – sakė Klaipėdos uosto direkcijos direktoriaus padėjėja ryšiams su visuomene Dovilė Ringis.
Anot D.Ringis, vėjo greitis jūroje pirmadienio naktį gali siekti 25 m/s. Antradienį apie vidurdienį vėjas rims iki 15-19 m/s.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.