Valdyti baseiną Kauno savivaldybė patikėjo privačiam operatoriui

2015 m. birželio 8 d. 15:50
lrytas.lt
Naujoji Kauno miesto valdžia nusprendė „Girstučio“ baseino valdymą perduoti privačiam operatoriui. Išsiderėjusi ženklią nuolaidą šienavimo paslaugoms ir likvidavusi Kauno kino studiją, vien per šiuos 2015 metus Kauno miesto savivaldybė numato sutaupyti apie 320 tūkst. eurų (1,1 mln. Lt).
Daugiau nuotraukų (2)
„Nors dirbame dar tik pusantro mėnesio, jau pavyko lengva ranka sutaupyti 320 tūkst. eurų Aišku, per tą mėnesį su trupučiu suspėti į viską įsigilinti neįmanoma. Kai peržiūrėsime ir perkratysime kiekvieną sritį, kiekvieną savivaldybės turimą sutartį ir visa kita, sutaupyti pavyks žymiai daugiau. Mūsų tikslas yra paprastas – sustabdyti „pinigų tekėjimą iš miesto žemyn upe“, taigi atsikratyti nereikalingo balasto ir sutaupyti tuos mokesčių mokėtojų pinigus, kurie iki šiol būdavo išleidžiami visiškai be reikalo. Sutaupytus pinigus skirsime svarbiausioms kauniečių reikmėms“, – teigė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.
Pastaruosius 10 metų miesto žaliųjų plotų šienavimo ir želdynų priežiūros paslaugas Kaune teikianti įmonė „Irgita“ savo teikiamų paslaugų kainą sumažins 18 proc. Iki šių metų pabaigos miestui tai leis sutaupyti per 23 tūkst. eurų (apie 80 tūkst. Lt).
„Susitikime su šios įmonės atstovais ir pareikalavome, kad jų paslaugos būtų kokybiškesnės ir pigesnės. Įmonės vadovas sutiko su šiuo Kaunui naudingu sprendimu“, – pasakojo Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.
Pasak Kauno mero V.Matijošaičio, miestas 10 metų permokėdavo už šienavimo ir želdynų priežiūros paslaugas, kurios miestui kasmet atsieidavo apie 430 tūkst. eurų. Mero teigimu, iš praeitos valdžios gautas palikimas – jau įvykdyti viešieji pirkimai ir pasirašytos sutartys – bus peržiūrimi, o nelogiškai išpūsti įkainiai – mažinami.
Praėjusiame Kauno miesto tarybos posėdyje buvo pritarta siūlymui likviduoti Kauno kino studiją, kuri buvo įkurta buvusio vicemero Stanislovo Buškevičiaus pastangomis. Tokiu būdu Kauno miesto savivaldybė per metus numato sutaupyti apie 72 tūkst. eurų mokesčių mokėtojų pinigų.
„Kauno miesto savivaldybė tikrai nėra Holivudas. Tie pinigai, kuriuos miestas išleisdavo tenkinti kai kurių politikų įgeidžius, bus panaudoti kur kas efektyviau ir naudingiau miestiečiams“, – tvirtino vicemeras Simonas Kairys.
Artimiausiu metu konkursą laimėjusiam koncesininkui planuojama perleisti „Girstučio“ centre esančios pramoginės dalies ir sportinio baseino valdymą. Tokiu būdu miesto savivaldybei atkris maždaug 173 tūkst. eurų.
„Maža to, privatus operatorius per trejus metus į kompleksą investuos 290 tūkst. eurų. savo lėšų, o nuo ketvirtųjų metų po sutarties sudarymo savivaldybei mokės po 20 tūkst. eurų metinį koncesijos mokestį“, – pabrėžė vicemeras Vasilijus Popovas.
Į tą 320 tūkst. eurų sumą, kurią miestas sutaupys per šiuos metus, neįtrauktos mažesnės išlaidos, kurių miesto savivaldybė visai atsisakė arba kurias pavyko sumažinti. Pavyzdžiui – išlaidos miesto vadovų asmeniniams vairuotojams. Tiek meras V.Matijošaitis , tiek savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas atsisakė vairuotojų ir automobilius kur nors važiuodami darbo reikalais vairuotoja patys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.