Pajūrio smėlyje klimpo žirgai ir krito žokėjai

Tiesa, pakilusi G.Nemaniūtė raišavo, tačiau vėl šoko ant balno.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

May 18, 2014, 6:35 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:26 PM

Paplūdimyje vykusių įspūdingų lenktynių pabaigoje lenktyniaujant patiems greičiausiems grynakraujų jojamųjų veislės žirgams pirmame posūkyje įvyko gyvūnų griūtis, privertusi aiktelėti ant jūros tilto įdomias varžybas stebinčių žiūrovų minią.

Posūkyje į statesnį smėlio šlaitą pernelyg dideliu greičiu įlėkęs lenktynių favoritas 9 metų eržilas Carmanas suklupo klampiame smėlyje ir parkrito iš balno išmetęs žokėją 19 metų šiaulietę Faustą Poškutę.

Su netikėta kliūtimi susidūręs suklupo ir lyderiui ant kulnų mynęs eržilas Trosas. Per žirgo galvą priešais gyvūno kanopas ant smėlio tėškėsi kita žokėja šešiolikmetė Gabrielė Nemaniūtė iš Šiaulių.

Staigiai stabtelėjus trečiam žirgui Dexteriui nuo jo žemyn nuslydo žokėjas Edvinas Kubilius, tačiau gyvūnas sugebėjo išsilaikyti.

Nelaimės pavyko išvengti, nes suklupę gyvūnai nukritusių merginų neužgavo. Po kritimo nesusižeidė ir žirgai.

Tiesa, pakilusi G.Nemaniūtė raišavo, tačiau vėl šoko ant balno.

Nepaisant nesėkmės, startas buvo pakartotas, tačiau lenktynių organizatoriai žokėjų primygtinai prašė prieš posūkį ir staigų pakilimą kiek pristabdyti žirgus.

Antrą bandymą užtikrintai laimėjo E.Kubilius iš Jurbarko rajono su eržilu Dexteriu, 1600 metrų paplūdimio trasą įveikęs per 2 min. 22 sek. Nuo nugalėtojo viena sekunde atsilikusi antra finišavo F.Poškutė su eržilu Carmanu.

Bėgimo nugalėtojui buvo skirtas 1000 litų prizas, iš kurių 800 litų atiteko žirgo savininkui Stanislovui Bagdonui iš Kuršėnų.

Lenktynėse laimę galėjo išmėginti ir žiūrovai, kurie sumokėję po 10 litų dalyvavo loterijoje.

Antrame įvairių veislių žirgų bėgime geriausi orakulai laimėjo po 35 litų prizus. Šiose lenktynėse greičiausias buvo trakėnų veislės žirgas Margiris su kuriuo pirmoji į finišą atskriejo žokėja Monika Vinskutė.

Lenktynių pradžioje žiūrovai galėjo įsitikinti žemaitukų veislės žirgų jėga, kurie sparčiai lėkė klampiu smėliu.

Pajūriu lekiantys žirgai visada yra nepakartojamas reginys, reikalaujantis padidinto žokėjų susikaupimo. Tokios Lietuvos žokėjų klubo organizuotos lenktynės Palangoje vyko jau penktą kartą.

Klampus paplūdimio smėlis skiriasi nuo suplūktos hipodromo trasos, todėl čia laimi ne patys eikliausi, o stipriausi žirgai. Ypač jiems sudėtinga buvo įveikti posūkyje esančią apie 2 metrų aukščio vėjo suneštą smėlio kopą, kuri sunkiasvoriams gyvūnams buvo ypač klampi.

„To neįvertinę žokėjai suklydo, todėl ir įvyko žirgų lenktynėse retai pasitaikanti griūtis. Laimei, viskas apsiėjo be rimtų traumų, o žiūrovai turėjo galimybę pamatyti visą žirgų lenktynių sudėtingumą“, - pavykusiu renginiu džiaugėsi Lietuvos žokėjų klubo prezidentas Remigijus Poškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.